Štrúdle sa dajú piecť na rôzne spôsoby. Ja som dnes ku klasickej plnke pridala Fitnutku. Skvelo sa dopĺňa s chuťou jabĺk a maku. Víkendová kávička vám bude chutiť ešte viac.
Ako na to?
1
Z múky, zmäknutého masla, mlieka, žĺtka, soli a octu vypracujeme v miske cesto.
2
Vyklopíme ho na pomúčenú pracovnú dosku a ešte chvíľu spracovávame. Potom cesto prikryjeme utierkou a necháme ho 30 minút odstáť.
3
Zatiaľ si nastrúhame na hrubom strúhadle ošúpané jablká.
4
Pridáme mletý mak, trstinový cukor a roztopenú Fitnutku.
5
Všetko spolu dobre premiešame.
6
Odležané cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme natenko.
7
Najprv ho potrieme rozpusteným maslom a potom rovnomerne potrieme plnkou.
8
Kraje štrúdle založíme smerom dovnútra a pomaly stočíme do rolády.
9
Takto pripravenú štrúdľu preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a popicháme vidličkou.
10
Vložíme do vyhriatej rúry na 180 ˚C a pečieme cca 40 minút.
11
Po upečení vyberieme z rúry, necháme vychladnúť, nakrájame a posypeme škoricovým cukrom.
Tip: Ak vám štrúdľa praskne, nič sa nedeje. Po vybratí z rúry skúste kraje pritlačiť k sebe. Určite bude chutiť výborne.
Výživové hodnoty na 1 ks:
186 kcal
782 kJ
T:
10 g
B:
10 g
S:
18 g
V:
4 g
Príjemné maškrtenie :-)!
Našu lahodnú Fitnutku s jej skvelými príchuťami nájdeš dokonca aj v našom e-shope:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.