Doba prípravy: 30 minút
Čo budeme potrebovať na 30 porcií?
- 400 g ošúpaných jabĺk
- 400 g mletých vlašských orechov
- 200 ml kvalitného mlieka
- 100 g trstinového cukru (ak robíme recept pre deti, použijeme max. 30 g cukru)
- kôru z 1 bio citróna
- 1 plát lavašu
- 90 g kvalitného masla
- 4 jablká so šupkou
- 1 ks bio škoricového cukru
- 1 vajíčko na potretie
Ako budeme postupovať?
2. Pridáme orechy a premiešame.
3. Mlieko dáme do hrnca, pridáme trstinový cukor a privedieme k varu.
4. Keď mlieko zovrie, vylejeme ho k orechom a jablkám.
5. Citrónovú kôru nastrúhame a všetko spolu dobre premiešame.
6. Rozložíme si plát lavašu, ktorý pokvapkáme rozpusteným maslom.
7. Potrieme ho orechovou plnkou. Zvyšné jablká, ktoré sme si odložili, prekrojíme na štvrte, zbavíme jadierok, nakrájame na tenké plátky a poukladáme ich na orechovú plnku.
8. Jabĺčka ešte posypeme škoricovým cukrom a štrúdľu stočíme.
9. Štrúdľu položíme na plech s papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
10. Vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C a zapekáme cca 20 minút.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 50 g):
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
698 kJ 166 kcal | 11 g | 12 g | 3 g | 1 g |
Pre viac inšpirácií nielen na zdravé pečenie nahliadni do našich kníh:
Nabudúce môžeš vyskúšať tieto štrúdle:
Slivkovo-maková štrúdľa: tip na super desiatu, olovrant či koláč ku kávičke
Fantastická tvarohová štrúdľa s jahodami, do ktorej sa zamiluješ
Slaný koláč na veľkonočné sviatky? Štrúdľa s tvarohom a rukolou
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.