Vymeň klasický recept na francúzske zemiaky zo školských jedálni za niečo nové a zdravšie. Miesto slaninky alebo klobásky pridaj čerstvý špenát a huby. To všetko zasyp chutným syrom typu Chedar. O pár minút máš na svete vynikajúce zapekané zemiaky v zdravom šate vhodné pre všetky vekové kategórie. Poďme sa do toho pustiť!
Ako na to?
1
Zemiaky očistíme a nakrájame na tenké plátky, dáme do misy, okoreníme a osolíme, zalejme troškou olivového oleja.
2
Na 2 lyžiciach olivového oleja restujeme dozlatista nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku s cesnakom.
3
V druhej panvici na 2 lyžiciach olivového oleja restujeme na mesiačiky nakrájané a očistené šampiňóny.
4
Veľkú zapekaciu misu vymastíme kúskom masla alebo olivovým olejom, poukladáme naspodok prvú vrstvu zemiakov, potom naň dáme restovanú cibuľku s cesnakom, na to pripravené šampiňóny, špenátové listy, syr, ktorý predtým rozmrvíme v rukách a zakryjeme to všetko vrstvou zemiakov.
5
Zalejeme to vymiešanými vajíčkami s pochúťkovou smotanou (môžeme okoreniť a osoliť podľa chuti).
6
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 190°C po dobu 35 až 45 minút.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
243 kcal
1016.71 kJ
T:
13 g
B:
10 g
S:
20 g
V:
2 g
Prajem ti dobrú chuť!
Množstvo receptov aj pre vegetariánov nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 1:
Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.