Dobré a hlavne rýchle recepty sa oplatí mať vždy po ruke. Táto polievočka je sýta, potrebuješ na ňu jednoduché suroviny, z ktorých rýchlo dokážeš vyčarovať dobrotu výrazných chutí. Na tejto polievke mám rada okrem jej zaujímavej chuti aj to, že je hotová rýchlo. Nie je potrebné stráviť v kuchyni mnoho času. Tak sa nechaj inšpirovať a priprav si ju tiež. ;-)
Ako na to?
1
Rúru predhrejeme na 200°C.
2
Malé hlavičky ružičkového kelu rozrežeme na polovice.
3
Plech vystelieme papierom na pečenie a poukladáme na neho ružičkový kel, ktorý osolíme a pokvapkáme olivovým olejom.
4
V miske pripravíme dresing zmiešaním cca 3-4 lyžíc olivového oleja a medu.
5
Po 15 minútach vyberiem kel, vložíme ho do misky s dresingom a zamiešame tak, aby sa všetok kel obalil.
6
Vrátime naspäť do rúry a zapečieme ešte 10 minút, alebo kým nie je kel zlatej farby.
7
Kým je kel v rúre, môžeme pripravovať polievku.
8
Cibuľu opražíme na olivovom oleji.
9
Pridáme k nej karí a paradajkový pretlak.
10
Všetko spolu zamiešame, zalejeme 1 litrom vody a pridáme mrkvu a zemiaky nakrájané na menšie kocky.
11
Keď sú zemiaky a mrkva uvarené, rozmixujeme ich tyčovým mixérom na jemnú kašu.
12
K nej pridáme biely jogurt, soľ a čili.
13
Polievku ešte chvíľku povaríme a nakoniec pridáme pažítku.
14
Polievku podávame so zapekaným sladkým kelom.
Tip: Polievku môžu aj deti od 1,5 roka, ALE vynecháme čili korenie a namiesto kari použijeme kurkumu (pozor na množstvo).
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 360 ml polievky +100 g kelu):
345 kcal
1451 kJ
T:
15 g
B:
6 g
S:
45 g
V:
8 g
Prajem ti dobrú chuť! :-)
Množstvo vynikajúcich receptov nájdeš aj v našich knihách:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz