Doba prípravy: 15 min.
Čo budeme potrebovať na 8 porcií?
- 2 hrste čerstvých špenátových listov (cca 60g)
- 2 hrste čerstvých listov medvedieho cesnaku (cca 60g)
- 2 lyžice píniových orieškov (cca 20g)
- 100 g Lučiny
- 1 jarnú cibuľku
- 1 lyžicu olivového oleja (cca 10 ml)
- 2-3 vetvičky petržlenovej vňate
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie
Ako budeme postupovať?
2. Dochutíme podľa svojej chuti a ihneď podávame.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorické hodnoty | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
268 kJ 64 kcal | 6 g | 1 g | 1,5 g | 0,5 g |
Vedela si o tom, že aj v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III nájdeš samostatnú podkapitolu na nátierky?
Z medvedieho cesnaku môžeš pripraviť aj tieto recepty:
Cesnakové maslo s jogurtom, bylinkovo- cesnakový dip a domáci tvaroh s medvedím cesnakom
MEGA zdravé raňajky: nátierka z kozieho syra a medvedieho cesnaku
Fašírky z červenej šošovice s medvedím cesnakom: zdravý obed či večera hotová do 30 minút
Geniálne pohostenie pre návštevy: Syrovo-mrkvová roláda s medvedím cesnakom
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!