Táto hubová polievka je krémová, prirodzene vegánska, vyrobená z kokosového mlieka ako základu. Je nabitá chuťou, zdravými ingredienciami. Ak si hovoríš kokos a huby? Aj ja som si donedávna myslela, že je to šialene divná kombinácia chutí. Keďže rada experimentujem, tak som túto kombináciu skúsila.
Je to lahodná polievka a odteraz som fanúšikom hubovo-kokosovej kombinácie. Pripraviť ju je hračka, polievka má úžasnú textúru, príjemnú chuť, je výdatná, no zároveň prekvapivo ľahká a osviežujúca.
Ako na to?
1
V hrnci si zohrejeme olej. Pridáme cibuľu nakrájanú na kocky a do zlata ju opečieme.
2
Pridáme hlivu, ktorú sme si nakrájali na menšie kocky a opekáme, kým nezačne mäknúť, asi 5 - 6 minút. Pridáme múku a premiešame, aby sa huby obalili.
3
Pridáme kokosové mlieko a vývar (začneme s 2 šálkami a podľa potreby pridáme viac).
4
Pridáme zemiaky nakrájané na kocky a varíme, kým nie sú mäkké.
5
Nakoniec pridáme cícer.
6
Dochutíme soľou a korením. Varíme ďalších 5 minút.
7
Ihneď podávame. Polievku môžeme ozdobiť čerstvými bylinkami.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
200 kcal
840 kJ
T:
7 g
B:
6 g
S:
27 g
V:
4 g
Dobrú chuť 😊!
Recepty na chutné zdravé polievky, ale aj iné fit jedlá nájdeš aj v našich knihách:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz