Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Krémová hlivová polievka s cícerom a kokosovým mliekom

45 min
6 porcií
krémová hlivová polievka

Potrebujeme: 

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľu
  • 250 g hlivy ustricovej
  • 3 lyžice celozrnnej múky alebo bezlepkovej
  • 1 plechovku kokosového mlieka
  • 2 - 3 šálky zeleninového vývaru (príp. kuracieho)
  • 3 stredne veľké zemiaky
  • 1 plechovku cíceru
  • morskú/himalájsku soľ
  • tymian (množstvo podľa chuti)
krémová hlivová polievka

Táto hubová polievka je krémová, prirodzene vegánska, vyrobená z kokosového mlieka ako základu. Je nabitá chuťou, zdravými ingredienciami. Ak si hovoríš kokos a huby? Aj ja som si donedávna myslela, že je to šialene divná kombinácia chutí. Keďže rada experimentujem, tak som túto kombináciu skúsila.

Je to lahodná polievka a odteraz som fanúšikom hubovo-kokosovej kombinácie. Pripraviť ju je hračka, polievka má úžasnú textúru, príjemnú chuť, je výdatná, no zároveň prekvapivo ľahká a osviežujúca.

Ako na to?

1

V hrnci si zohrejeme olej. Pridáme cibuľu nakrájanú na kocky a do zlata ju opečieme.

2

Pridáme hlivu, ktorú sme si nakrájali na menšie kocky a opekáme, kým nezačne mäknúť, asi 5 - 6 minút. Pridáme múku a premiešame, aby sa huby obalili.

3

Pridáme kokosové mlieko a vývar (začneme s 2 šálkami a podľa potreby pridáme viac).

4

Pridáme zemiaky nakrájané na kocky a varíme, kým nie sú mäkké.

5

Nakoniec pridáme cícer.

6

Dochutíme soľou a korením. Varíme ďalších 5 minút.

7

Ihneď podávame. Polievku môžeme ozdobiť čerstvými bylinkami.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

200 kcal

840 kJ

T:

7 g

B:

6 g

S:

27 g

V:

4 g

hlivová polievka krémová

Dobrú chuť 😊!

Recepty na chutné zdravé polievky, ale aj iné fit jedlá nájdeš aj v našich knihách:

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.