Doba prípravy: cca 20 minút
Čo budeme potrebovať na 3 porcie?
- 1 menšiu cibuľu
- 1 lyžica ghee masla
- 1 menšiu tekvicu hokkaido
- 1 dl vody
- 2 paradajky
- 2 dl kokosového mlieka
- 1 lyžicu arašidového masla (smooth)
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie
- 1 lyžičku sójovej omáčky (napr. Tamari)
- 200 g ryžových rezancov
- tekvicové semienka na posypanie
Ako budeme postupovať?
2. Po chvíli pridáme tekvicu nakrájanú na kocky a spolu opražíme asi 5 minút.
3. Po 5 minútach nalejeme k tekvici asi 1 dl vody a prikryjeme pokrievkou, aby sa tekvica uvarila domäkka.
4. Medzitým nakrájame paradajky na malé kúsky.
5. Keď tekvica zmäkne, prilejeme k nej kokosové mlieko a pridáme arašidové maslo. Omáčku môžeme osoliť a okoreniť podľa chuti.
6. Do omáčky môžeme v tejto fáze pridať paradajky. Pozor, nevaríme ich dlho, aby si zachovali svoj tvar a šťavnatosť.
7. Na záver pridáme sójovú omáčku a odstavíme z plameňa.
8. Ryžové rezance dáme variť do vriacej vody na cca 2-3 minúty.
9. Rezance scedíme a pridáme k omáčke. Všetko spolu dôkladne premiešame, nech sa omáčka a rezance spoja.
10. Naberieme na tanier, posypeme tekvicovými semienkami a vychutnávame.
Fantastické recepty bez mäsa nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál II:
Pozri aj ďalšie zaujímavé bezmäsité recepty:
Bazalkovo-avokádové cestoviny
Zemiakové muffiny
Plnené avokádo
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!