Máme pre teba tip na pečivo bez múky, s minimálnym množstvom sacharidov, no za to bohaté na bielkoviny a vlákninu. Hodí sa najmä v také dni, kedy si dopraješ veľa iných sacharidových jedál, prípadne dostaneš chuť na sladký obed a potrebuješ doplniť bielkoviny.
Výborné na raňajky, olovrant, ale aj večeru. Skrátka, sú skvelé 🙂.
Ako na to:
1
Do mixéra vložíme mozzarellu a vajíčka.
2
Pridáme psyllium, proteín, kyslú smotanu, nastrúhaný parmezán, kypriaci prášok a soľ.
3
Všetko spolu vymixujeme dohladka.
4
Cesto necháme odstáť cca 15 minút.
5
Potom lyžicou naberáme a mokrými rukami tvarujeme žemle, ktoré ukladáme na papier na pečenie.
6
Posypeme sezamovými a ľanovými semienkami.
7
Vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov. Pečieme 10 minút. Potom teplotu znížime na 170 stupňov a dopekáme cca 20 minút.
Výživové hodnoty na 1 ks:
141 kcal
591 kJ
T:
8 g
B:
13 g
S:
1 g
V:
4 g
Nech ti chutia 🙂!
Staň sa premium členkou na rok a získaj od nás darček v podobe kuchárskej knihy. Okrem toho získavaš aj ďalšie benefity. Tešíme sa na teba.
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.