Doba prípravy: 1,5 hodiny
Čo budeme potrebovať na 8 ks?
- 2 vajíčka
- 3 lyžice psyllia (kopcom)
- 200 g ricotty
- 10 g slnečnicových semienok
- 20 g tekvicových semienok
- 15 g sezamu + na posypanie
- 10 g píniových orieškov
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie
Ako budeme postupovať?
2. Žĺtka dáme do väčšej misy a pridáme k nim psyllium, ricottu, semienka aj píniové oriešky.
3. Zmes poriadne premiešame. (netreba sa zľaknúť, zmes bude trošku redšia, ona však postupne zhustne).
4. Pridáme soľ a korenie podľa chuti.
5. Do zmesi primiešame opatrne bielka, aby ostala zmes nadýchaná .
6. Zo zmesi vytvarujeme malé bochníky a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme približne hodinku pri teplote 150°C.
7. Potom ich necháme vychladnúť na mriežke a môžeme konzumovať napríklad s dobrou domácou nátierkou.
Výživové hodnoty na 1 ks:
112 kcal
473 kJ
T:
8 g
B:
6 g
S:
2 g
V:
2 g
Chutné recepty na pečivo nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II či III:
Pripájame zopár tipov na chutné nátierky:
Fit rybaco-vajíčková nátierka: jednoduchý recept a nízkym obsahom kalórií
Šošovicová nátierka s cottage cheese: vhodná napr. aj po tréningu či pre malé deti od 2 rokov
Tekvicová nátierka s chuťou slaninky
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!