Aj tento recept vieš pripraviť veľmi rýchlo. Odporúčam, uvar si cviklu, napr. večer vopred, to isté môžeš spraviť aj s quinou. Ak na quinou zabudneš, nevadí, jej uvarenie trvá cca 15 minút. No a potom zmiešaj a priprav si ľahší obed alebo výživnú večeru.
Ako na to?
1
Quinou si uvaríme podľa návodu.
2
Nakrájame si predvarenú cviklu (môžeme si uvariť aj surovú, len pozor, treba ju variť v šupke, aby nepustila šťavu a farbu).
3
Na olivovom oleji si opražíme roztlačené strúčiky cesnaku. Pridáme cviklu a uvarenú quinou.
4
Vypneme z plameňa a ešte do teplého zamiešame rukolu a posypeme rozdrveným syrom feta.
5
Podľa potreby dochutíme soľou a korením a podávame.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
485 kcal
1920 kJ
T:
20 g
B:
19 g
S:
48 g
V:
6 g
Dobrú chuť! 🙂
Aj v týchto knihách nájdeš kopec chutnej inšpirácie:
Volám sa Stanka, no môžete mi kľudne hovoriť aj Gigi. Považujem sa za zdravojeda. Mojou filozofiou pri varení je nahradiť tie nezdravé suroviny zdravšími alternatívami a v rámci možností nákupu aj dostupnými a nie príliš drahými potravinami, ktoré sa dajú kúpiť v každom obchodnom reťazci. Keďže som dvojnásobná mama zamestnaná na plný úväzok, viem ako to je s varením a časom v kuchyni. A tiež, aké náročné môže byť nakupovanie a zháňanie tých správnych surovín s dvomi malými deťmi. Rýchlo, zdravo a chutne, to je každodenné motto pri varení alebo pečení, ktorým sa riadim. V mojich receptoch nájdete prirodzené produkty ako zelenina, ovocie, strukoviny, obilniny, ryby, kuracie mäso a taktiež mám rada, keď to na tanieri všetko pekne farebne ladí. To ma priviedlo aj k foteniu jedál a viac mojich receptov nájdete aj na mojom instagram účte @gigivari. Rada experimentujem v kuchyni a kombinujem rôzne chute a aj rôzne kultúry. Rada sa inšpirujem orientálnou a exotickou kuchyňou, no mám rada aj slovenskú klasiku. Odkedy som mama, tak čím ďalej, tým viac ma zaujíma problematika zdravého stravovania a jeho vplyv na naše zdravie. A aj preto som sa rozhodla absolvovať kurz Poradca výživy, aby som mohla pomôcť aj iným v otázkach stravovania. Teším sa už teraz, keď ti moje recepty budú chutiť, ušetria ti čas v kuchyni a pritom budeš mať gurmánsky zážitok ????.