Čas prípravy: 15 − 20 minút
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- 1 cibuľku
- cca 1 lyžicu olivového oleja
- 1 mrkvu
- 1 menšiu cuketu
- 4 vajíčka
- petržlenovú vňať
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
Ako budeme postupovať?
2. Zeleninu umyjeme a cuketu nakrájame na menšie kocky, mrkvu nastrúhame.
3. Pridáme k cibuľke a trochu orestujeme.
4. Do misky si rozbijeme 4 vajíčka, pridáme nasekanú petržlenovú vňať, osolíme a okoreníme.
5. Keď je cuketa opečená, zalejeme to všetko pripravenými vajíčkami, omeletu opečieme z obidvoch strán.
Tip: Podávame s cviklou, so zeleninovým šalátom alebo len tak s vidličkou a nožíkom.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
1 059 kJ 252 kcal | 15 g | 11 g | 15 g | 3 g |
Ďalšie skvelé inšpirácie nielen na raňajky nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III:
Vyskúšaj aj iné variácie s vajíčkami či už na raňajky alebo večeru:
Šťavnatá batatová frittata s červenou cibuľou a fetou
Praženica so syrom čedar a muškátovým orieškom. Tú kombináciu sa oplatí vyskúšať!
Špenátová omeleta so šalátom z bielej reďkovky
Som šťastná mamina, manželka a pozitívna žienka, ktorá miluje svoju rodinku, zdravé varenie a pečenie. Teším sa, keď môžem skúšať nové suroviny, experimentovať v kuchyni, pretvárať nezdravé koláče na zdravé dobroty, tradičné jedlá na ich netradičné zdravé verzie a obzvlášť tvoriť recepty vhodné pre deti, bezlepkáčov, "bezlaktózových" či histaminikov (medzi ktorých sama patrím). Verím, že moje nápady inšpirujú aj teba! :-)