Milujem vymýšľať slané pečivo. Teraz sa ku mne dostal medvedí cesnak. Napriek tomu, že v surovom stave dodá telu tie najlepšie benefity, pri varení a pečení rozvonia každú kuchyňu. Zakomponovala som ho do tyčiniek spolu s bryndzou, ktorej čas sa nezadržateľne blíži.
Všetko, čo si dokážeme doma upiecť, má svoje plus. Nemusíme sa báť žiadnych konzervantov alebo zvýrazňovačov chutí. Pretože to pri takých skvelých tyčinkách vôbec nie je potrebné.
Počet porcií: 2 plechy
Ako budeme postupovať?
1
Zmäknuté maslo nastrúhame na hrubom strúhadle do misky.
2
Pridáme bryndzu, múku a kyslú smotanu.
3
V mixéri posekáme medvedí cesnak najemno a pridáme do misy spolu so soľou a s kypriacim práškom.
4
Vypracujeme cesto, ktoré necháme 15 minút odležať.
5
Cesto potom na dobre pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme natenko, cca 5 mm.
6
Celý plát potrieme rozšľahaným vajíčkom.
7
Potom plát nakrájame na tyčinky, veľkosť je na nás.
8
Nakrájané tyčinky preložíme na plech s papierom na pečenie. Ja používam malý trik, tyčinky prenášam obracačkou viac kusov naraz. Nevadí, že sú zlepené, po upečení pekne pôjdu od seba.
9
Takto pripravené tyčinky vložíme do rúry vyhriatej na 200 ˚C a pečieme 25 minút.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
223 kcal
940 kJ
T:
15 g
B:
5 g
S:
16 g
V:
4 g
Výživové hodnoty sú rátané na 10 ks (cca 60 g):
Prajem dobrú chuť :-)!
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.