Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Cestoviny s pestom z medvedieho cesnaku, s kuracím mäsom a so zeleninou

Toto pesto z medvedieho cesnaku sa ľahko pripravuje a úžasne chutí s cestovinami, zeleninou, pečivom alebo inými jedlami. Je všestranné a poteší tých, ktorí majú radi výraznú cesnakovú chuť. Perfektne sa hodí na prípravu omáčok, nátierok alebo marinád. Môžete ho použiť na dochutenie polievok alebo omáčok, šalátov alebo pizze.

Počet porcií: 2 porcie cestovín + zelenina + pesto/množstvo pesta 1 šálka
Čas prípravy: 20 minút

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?


  • 1x kuracie prsia nakrájané na rezance (môžete vynechať)

  • 250 g obľúbených cestovín

  • ½ šálky slnečnicových semien

  • ½ šálky vlašských orechov

  • 25 g medvedieho cesnaku

  • 50 g petržlenovej vňate alebo bazalky

  • ½ šálky olivového oleja

  • ½ šálky nastrúhaného parmezánu

  • 2 lyžice vody alebo viac, ak by bola zmes príliš hustá

  • ½ lyžičky morskej soli alebo podľa chuti

  • mleté čierne korenie

  • zeleninu (napr. cherry paradajky, uhorky, reďkvičky)


Ako budeme postupovať?

1. Ak pripravujete bez mäsa, tento krok vynechajte. Na panvici si zohrejeme olivový olej a sprudka na ňom opečieme kuracie rezance. Osolíme a okoreníme. Opekáme asi 5 minút, kým nie sú pekne zlaté. Odložíme stranou.
2. Dáme variť cestoviny. Potom dáme stranou.
3. Semienka a orechy jemne opečieme, asi 5 minút.
4. V kuchynskom robote rozmixujeme opečené orechy a semienka, medvedí cesnak, petržlenovú vňať, olivový olej, parmezán a pridáme trošku vody. Mixujeme, kým nám nevznikne pesto. Ak ho máme príliš husté, pridáme vodu. Nakoniec ochutíme soľou a korením.
5. Servírujeme uvarené cestoviny s mäskom, nakrájanou zeleninou a pestom. Môžeme posypať semiačkami, parmezánom a bylinkami. Akým štýlom si to naservírujete, je len na vás.
Tip: Kuracie mäso môžeme nahradiť napr. tofu. Pripraviť ho môžeme obdobne podľa kroku č. 1.
cestoviny s pestom z medvedieho cesnaku
 
cestoviny s kuracím mäsom
Dobrú chuť :-)!
 
Aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III nájdeš kapitolu s receptami na cestoviny. A samozrejme, mnoho ďalších výživných receptov od raňajok až po dezerty:
fit jedálniček
 
Vyskúšaj aj tieto recepty s medvedím cesnakom:
Krémová feniklová polievka s medvedím cesnakom, hotová do pol hodiny
Syrové pagáče s medvedím cesnakom: tip na zdravý snack aj pohostenie pre návštevy
Rýchle a jednoduché guacamole s medvedím cesnakom
Fašírky z červenej šošovice s medvedím cesnakom: zdravý obed či večera hotová do 30 minút
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.