Počet porcií: 2 porcie cestovín + zelenina + pesto/množstvo pesta 1 šálka
Čas prípravy: 20 minút
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- 1x kuracie prsia nakrájané na rezance (môžete vynechať)
- 250 g obľúbených cestovín
- ½ šálky slnečnicových semien
- ½ šálky vlašských orechov
- 25 g medvedieho cesnaku
- 50 g petržlenovej vňate alebo bazalky
- ½ šálky olivového oleja
- ½ šálky nastrúhaného parmezánu
- 2 lyžice vody alebo viac, ak by bola zmes príliš hustá
- ½ lyžičky morskej soli alebo podľa chuti
- mleté čierne korenie
- zeleninu (napr. cherry paradajky, uhorky, reďkvičky)
Ako budeme postupovať?
2. Dáme variť cestoviny. Potom dáme stranou.
3. Semienka a orechy jemne opečieme, asi 5 minút.
4. V kuchynskom robote rozmixujeme opečené orechy a semienka, medvedí cesnak, petržlenovú vňať, olivový olej, parmezán a pridáme trošku vody. Mixujeme, kým nám nevznikne pesto. Ak ho máme príliš husté, pridáme vodu. Nakoniec ochutíme soľou a korením.
5. Servírujeme uvarené cestoviny s mäskom, nakrájanou zeleninou a pestom. Môžeme posypať semiačkami, parmezánom a bylinkami. Akým štýlom si to naservírujete, je len na vás.
Tip: Kuracie mäso môžeme nahradiť napr. tofu. Pripraviť ho môžeme obdobne podľa kroku č. 1.
Aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III nájdeš kapitolu s receptami na cestoviny. A samozrejme, mnoho ďalších výživných receptov od raňajok až po dezerty:
Vyskúšaj aj tieto recepty s medvedím cesnakom:
Krémová feniklová polievka s medvedím cesnakom, hotová do pol hodiny
Syrové pagáče s medvedím cesnakom: tip na zdravý snack aj pohostenie pre návštevy
Rýchle a jednoduché guacamole s medvedím cesnakom
Fašírky z červenej šošovice s medvedím cesnakom: zdravý obed či večera hotová do 30 minút
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz