Túto polievku varím už veľmi dlho. Je jednoduchá a rýchlo uvarená hlavne preto, že zeleninu nastrúham na strúhadle. Základom je dobré a kvalitné maslo, na ktorom zeleninu orestujeme a polievka dostane tak krásnu sviežu farbu a uvoľní sa hlavne vitamín A rozpustný v tukoch. V tomto zimnom období sú polievky veľmi vhodnou alternatívou teplých a odľahčených večerí.
Ako na to?
1
Mrkvu, zemiaky a petržlen ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
2
V hrnci rozpustíme maslo, pridáme nastrúhanú zeleninu a chvíľu restujeme.
3
Zasypeme lyžičkou špaldovej múky a premiešame.
4
Pridáme vodu a necháme prísť k varu.
5
Keď sa polievka varí, vložíme do hrnca ošúpanú cibuľu, cesnak a dochutíme soľou a rascou.
6
Nakoniec pred dovarením pridáme halušky.
7
Vajíčko rozšľaháme spolu s olejom a pridáme špaldovú krupicu tak, aby cesto bolo polotuhé.
8
Potom lyžicou robíme do polievky halušky a varíme do mäkka.
Tip: Ak chceme jesť polievku na večeru, halušky môžeme vynechať.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
268 kcal
1128 kJ
T:
10 g
B:
7 g
S:
37 g
V:
6 g
Prajem Ti dobrú chuť!
Ďalšie polievky nájdeš aj v našich receptových knihách zo série Z fitka do kuchyne:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.