Čas prípravy: 15 minút
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 1 lyžicu kvalitného olivového oleja
- 1 menšiu cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 stredne veľké zemiaky
- mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
- morskú/himalájsku soľ
- 500 ml vody (príp. zeleninového vývaru)
- 300 g čerstvého zeleného hrášku (príp. mrazeného)
- 10 lístkov čerstvej mäty
- 1 dl kokosového mlieka (ja som použila to z plechovky)
Ako budeme postupovať?
2. Pridáme korenie a soľ a všetko premiešame.
3. Po chvíľke zalejeme vodou, pridáme hrášok s mätou a varíme cca 7 − 10 min. Hrášok je uvarený rýchlo, takže varíme, kým nie sú zemiaky mäkké.
4. Podľa potreby dolejeme vodu, pridáme soľ, korenie.
5. Následne polievku rozmixujeme tyčovým mixérom na hladký krém.
6. Na konci do polievky pridáme kokosové mlieko.
Tip: Polievočku si môžeme ozdobiť hráškom, mätou, príp. semienkami :-).
Množstvo famóznych receptov nielen na polievky nájdeš aj v našich knihách:
Ak si polievkový typ, načerpaj inšpiráciu aj tu:
Blesková krémová polievka z mladej cibuľky: hotová do 20 minút
Krémová cuketová polievka so zelenou špargľou a kôprom, hotová do 30 minút
Vynikajúca sýta hrášková polievka s bryndzou plná živín
Som maminou 2 malých drobcov a aj popri starostlivosti o nich je cvičenie a zdravý životný štýl mojou najväčšou láskou. Aj z tohto dôvodu som absolvovala trénersky kurz- Fitnes tréner pre I. kvalifikačný stupeň a zároveň špecializovaný kurz ako poradca pre výživu v športe a klinickú dietetiku, zameraný okrem iného aj na tvorbu a návrhy stravovacích jedálničkov :-). Milujem kvalitné domáce potraviny a zo všetkého najradšej rada varím polievky, pripravujem smoothies, zdravé koláče a domáce limonády :-).