Vynikajúca sýta hrášková polievka s bryndzou plná živín

Krásne zelená, zdravá a navyše s jedinečnou chuťou. Toto sú prívlastky “obyčajnej” krémovej polievky z hrášku pripravenej na neobyčajný spôsob. Táto hrášková polievka zahreje, zasýti a dodá telu potrebné živiny. Poď si ju uvariť tiež. ;-)

Doba prípravy: 30 – 40 minút

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • zemiak (cca 190 g)
  • 400 g hrášku (môže byť aj mrazený)
  • 100 g žltej cibule
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • zeleninový vývar (cca 700 ml)
  • štipku morskej/himalájskej soli
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1/4 lyžičky kurkumy
  • 100 g ovčej bryndze 100%
  • 1/2 BIO citróna

Ako budeme postupovať?

1. Zemiak očistíme, resp. ošúpeme a vložíme nakrájaný do hrnca.

2. Pridáme hrášok, očistenú a nakrájanú cibuľu, cesnak a zalejeme vývarom.

3. Varíme približne 25 minút do zmäknutia.

4. Ku koncu varenia dochutíme soľou, korením a kurkumou.

5. Následne polievku rozmixujeme tyčovým mixérom na hladký krém.

6. Polievku servírujeme s kopčekom kvalitnej ovčej bryndze a pokvapkanú trochou citrónovej šťavy.

 

TIP: Pre redšiu konzistenciu použijeme viac vývaru/vody.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu: 

Kalorické hodnoty Tuky Sacharidy Bielkoviny Vláknina
937 kJ

224 kcal

7 g 24 g 12 g 7,5 g

hraskova polievka

Prajem dobrú chuť! :-)

 

Chutné recepty na výživné polievky nájdeš aj v našich knihách:

polievky recepty

 

Ak si polievkový fanúšik, nabudúce môžeš skúsiť tieto recepty:

Polievka z pečených paradajok a s cesnakom

Mrkvovo-cuketová krémová polievka

Krémová mrkvovo-cesnaková polievka so zázvorom

Simona Kollárová

Redaktorka vo Fitshaker
Mojou životnou filozofiou je žiť v harmónii mysle, tela a duše. Som absolútnym milovníkom jedla, ktoré by malo byť z môjho pohľadu vždy vyvážené, nutrične bohaté a z tých najkvalitnejších surovín. Vysoká kvalita neznamená vždy aj vysokú cenu, rovnako ako vysoká cena nezaručuje kvalitu.
Pohyb je mojím prostriedkom ako vypnúť. Fascinuje ma, čo telo všetko dokáže, koľko sily v sebe skrýva. Čo dáte, to sa vám vráti, a u vášho tela to platí dvojnásobne. Verím, že moje články vám budú pomáhať pri hľadaní svojich vlastných odpovedí a moje recepty obohatia vašu kuchyňu.
Ak máš radšej instagram, môžeš ma sledovať ako @foodistheroot
Simona Kollárová

Článok bol pridaný dňa 04/09/2019 a zaradený do kategórie: BezlepkovéPolievkyReceptyVegetariánske   |   Autor: Simona Kollárová

Komentáre