Tieto chutné cuketové sušienky s tmavou fazuľou sú tou najlepšou zdravou pochúťkou. Nedaj sa odradiť pridanou fazuľou. Vytvára textúru, ale chuťovo je neutrálna. Absolútne nič o tmavých fazuľkách a cukete použitých v sušienkach neznie lákavo. Viem to. Ale tieto sú ako čokoládové vankúšiky. Zdravé maškrty, o ktorých nikto nikdy nevie, že sú pre nás skutočne dobré. Klamala by som ti? Keďže zloženie receptu robí všetko, len nie zvádza na ich prípravu, budeš mi musieť veriť, keď ti poviem, že urobíš dobre, keď tento recept vyskúšaš a uložíš si ho. Ponúkla som tieto sušienky náročnému synovcovi, ktorý nie je veľký priateľ s takými kombináciami. Prsty si oblízal 😊 a bol milo prekvapený, z čoho sušienky sú.
Ako na to?
1
Rúru si predhrejeme na 175 ˚C. Plech na pečenie si vystelieme papierom na pečenie.
2
Cuketu si nastrúhame a vytlačíme z nej čo najviac vody.
3
Do mixéra pridáme fazuľu, ktorú si opláchneme a necháme odkvapkať.
4
Pridáme kakao, ovsené vločky, orechové maslo, cukor, vanilkový extrakt, soľ, prášok do pečiva a datle. Všetko spolu rozmixujeme na jemnú kašu.
5
Potom pridáme nastrúhanú cuketu a opäť mixujeme, kým sa všetko nespojí. Zmes by mala byť hustejšia. Ak by však bola redšia, pridávame po troškách ovsené vločky. Hustota cesta záleží na vyžmýkanej cukete.
6
Keď máme zmes rozmixovanú, pridáme nakrájanú horkú čokoládu a lyžicou si vytvarujeme sušienky. Je na nás, či si ich urobíme menšie alebo väčšie, tenšie alebo hrubšie. Pečieme 15 minút.
Výživové hodnoty na 1 ks:
92 kcal
388 kJ
T:
4 g
B:
3 g
S:
11 g
V:
2 g
Príjemné maškrtenie 😊!
Viac inšpirácií na maškrty z cukety nájdeš aj v našich knihách:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz