Tento bezlepkový jablkový dezert je ľahký, zdravý a plný príjemných jesenných chutí. Koláč sa pripravuje jednoducho a obsahuje mnoho výživných surovín! Dopraj si ho na raňajky alebo ho vychutnaj ako dezert k teplému čaju alebo ku káve.
Ako na to?
1
Rúru predhrejeme na 175 ˚C. Okrúhlu formu s priemerom 18 cm si potrieme olejom.
2
V malej miske zmiešame mandľovú múku, škrob, sódu bikarbónu, soľ, škoricu. Odložíme na bok.
3
Vo veľkej mise zmiešame rozpustený kokosový olej a kokosový cukor. Pridáme vajíčko a vanilku a miešame, kým sa dobre nespoja.
4
Pridáme zmes múky a miešame, kým sa všetko nespojí.
5
Vmiešame jablká nakrájané na kocky a takto pripravené cesto nalejeme do pripravenej formy.
6
Vrch posypeme orechmi, ktoré sme predtým zmiešali spolu s cukrom a so škoricou.
7
Pečieme 25 až 30 minút v predhriatej rúre alebo kým nie je koláč upečený. Skúšame špáradlom.
8
Koláč si môžete dochutiť orechovým maslom, roztopenou horkou čokoládou či ovocím.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
156 kcal
655 kJ
T:
11 g
B:
3 g
S:
10 g
V:
1.5 g
Nech vám chutí :-)!
Dopraj svojim koláčom aj ty sladkú bodku v podobe Fitnutky:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz