Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Bezlepkový jablkový koláč s orechmi

35 min
16 porcií
bezlepkovy kolac jablkovy

Potrebujeme: 

  • 1 šálku mandľovej múky (alebo najemno pomletých mandlí)
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • ½ lyžičky sódy bikarbóny
  • ½ lyžičky soli
  • 1 lyžičku škorice
  • 8 lyžíc kokosového oleja
  • ½ šálky trstinového alebo kokosového cukru
  • 1 vajíčko
  • 1 lyžičku vanilkového extraktu (nemusí)
  • 2 jablká nakrájané na malé kocky
  • Na orechovú posýpku:
  • ½ šálky nakrájaných orechov (vlašských, pekanových, mandlí, lieskových)
  • 1 polievkovú lyžicu trstinového alebo kokosového cukru
  • ½ lyžičky škorice
bezlepkovy kolac jablkovy

Tento bezlepkový jablkový dezert je ľahký, zdravý a plný príjemných jesenných chutí. Koláč sa pripravuje jednoducho a obsahuje mnoho výživných surovín! Dopraj si ho na raňajky alebo ho vychutnaj ako dezert k teplému čaju alebo ku káve.

Ako na to?

1

Rúru predhrejeme na 175 ˚C. Okrúhlu formu s priemerom 18 cm si potrieme olejom.

2

V malej miske zmiešame mandľovú múku, škrob, sódu bikarbónu, soľ, škoricu. Odložíme na bok.

3

Vo veľkej mise zmiešame rozpustený kokosový olej a kokosový cukor. Pridáme vajíčko a vanilku a miešame, kým sa dobre nespoja.

4

Pridáme zmes múky a miešame, kým sa všetko nespojí.

5

Vmiešame jablká nakrájané na kocky a takto pripravené cesto nalejeme do pripravenej formy.

6

Vrch posypeme orechmi, ktoré sme predtým zmiešali spolu s cukrom a so škoricou.

7

Pečieme 25 až 30 minút v predhriatej rúre alebo kým nie je koláč upečený. Skúšame špáradlom.

8

Koláč si môžete dochutiť orechovým maslom, roztopenou horkou čokoládou či ovocím.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

156 kcal

655 kJ

T:

11 g

B:

3 g

S:

10 g

V:

1.5 g

jablkovy kolac bezlepkovy
bezlepkový koláč s jablkami
jablkový koláč bezlepkový

Nech vám chutí :-)!

Dopraj svojim koláčom aj ty sladkú bodku v podobe Fitnutky:

čoko nátierka
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.