
Asi každá z nás zažila pocit odhodlania do prípravy koláča, ktorý sme jedli u kamarátky, babky, či v kaviarni. Tá jedinečná chuť a dokonalá vôňa ťa prinútila, aby si si ho napiekla aj ty v tvojej kuchyni. Lenže mnohokrát nás postrehne nešťastná udalosť – koláč nie je taký, aký sme si predstavovali. Je príliš sladký, alebo naopak sladký vôbec nie je. K tomu nevydarené cesto, či poleva a hneď máme pohromu na svete. Všetky endorfíny z nás opadnú a zaplaví nás vlna sklamania. Tak tento recept je presne opačný prípad! Vyskúšaný mnoho ráz a vyšperkovaný k dokonalej chuti. Vyskúšaj sama :-).
Tento koláčik som piekla už veľmi veľa krát. Snažila som sa ho stále vylepšovať a vylepšovať, aby som ti ho mohla ponúknuť v dokonalej verzii, ktorá rozhodne poteší všetky chuťové bunky. Dúfam, že si tento bezlepkový cheesecake plný bielkovín a komplexných sacharidov obľúbiš rovnako ako ja!
Tento koláčik som piekla už veľmi veľa krát. Snažila som sa ho stále vylepšovať a vylepšovať, aby som ti ho mohla ponúknuť v dokonalej verzii, ktorá rozhodne poteší všetky chuťové bunky. Dúfam, že si tento bezlepkový cheesecake plný bielkovín a komplexných sacharidov obľúbiš rovnako ako ja!
Čo budeme potrebovať na formu s priemerom 25 cm?
Na cesto:
Na krém:
Na čokoládovú polevu:
- 200 g ovsených vločiek bezlepkových (ak nie si celiatička, môžeš aj klasické)
- 100 g roztopeného pravého masla
- 3 PL medu
- 1 PL mletej škorice
Na krém:
- 500 g mäkkého tavrohu
- 4 vajcia
- 4 PL medu
- 1 PL nastrúhanej kôry z citróna
- 5 PL bezlepkovej múky značky Schar Mix C (príp. klasickej špaldovej alebo 2 PL vanilkového pudingu)
Na čokoládovú polevu:
- 150 g horkej čokolády
- 1 PL kokosového oleja
Ako budeme postupovať?
1. Formu na pečenie si vymažeme maslom. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Ovsené vločky spolu s medom, škoricou a roztopeným maslom umiestnime do robotického mixéra a miešame, dokým nám nevznikne hustá hmota. Potom ju dáme do vymastenej formy a prstami rovnomerne utlačíme.
2. Krém si pripravíme nasledovne. Žĺtka s medom vymiešame ručným mixérom do peny, potom pridáme tvaroh a poriadne premiešame. Za stáleho miešania mixérom sypeme po lyžiciach múku a miešame. Teraz môžeme pridať ešte citrónovú kôru, či med, pokiaľ sa ti zdá, že je hmota málo sladká. Nakoniec zľahka pridáme vyšľahané bielka so štipkou soli a opatrne zapracujeme do tvarohovej hmoty.
3. Túto hmotu nalejeme na ovsený základ a pečieme po dobu cca 45 minút. Odporúčam pridať do rúry hrniec s vodou, kvôli tomu, aby sa nám cheesecake pekne upiekol a nebol ubitý.
4. Keď nám cheesecake vychladne, urobíme si čokoládovú polevu na vodnom kúpeli (čokoládu roztopíme, pridáme olej + ako bonus môžeš pridať i vanilkový cukor). Polevu nalejeme na koláčik.
2. Krém si pripravíme nasledovne. Žĺtka s medom vymiešame ručným mixérom do peny, potom pridáme tvaroh a poriadne premiešame. Za stáleho miešania mixérom sypeme po lyžiciach múku a miešame. Teraz môžeme pridať ešte citrónovú kôru, či med, pokiaľ sa ti zdá, že je hmota málo sladká. Nakoniec zľahka pridáme vyšľahané bielka so štipkou soli a opatrne zapracujeme do tvarohovej hmoty.
3. Túto hmotu nalejeme na ovsený základ a pečieme po dobu cca 45 minút. Odporúčam pridať do rúry hrniec s vodou, kvôli tomu, aby sa nám cheesecake pekne upiekol a nebol ubitý.
4. Keď nám cheesecake vychladne, urobíme si čokoládovú polevu na vodnom kúpeli (čokoládu roztopíme, pridáme olej + ako bonus môžeš pridať i vanilkový cukor). Polevu nalejeme na koláčik.



Prajem ti zdravé maškrtenie a dobrú chuť!
Ďalšie koláčiky, ktoré si razom zamiluješ:
Famózna mrkvová torta bez výčitiek
Tvarohovo-jablkové pokušenie
Medovo-orieškový koláčik
Ďalšie koláčiky, ktoré si razom zamiluješ:
Famózna mrkvová torta bez výčitiek
Tvarohovo-jablkové pokušenie
Medovo-orieškový koláčik
Veronika Kašická
Redaktor vo Fitshaker
Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.