Omeleta s chuťou a vôňou bazalky plnená mozzarellou poteší všetkých ranných hladošov. Je sýta a jej príprava je jednoduchá, takže to zvládne naozaj každý.
Ako na to?
1
Vajíčka rozmixujeme v smoothie mixéri spolu s bazalkou a trochou soli.
2
Paradajky nakrájame na malé kúsky a zľahka vmiešame k vajíčkovej zmesi.
3
Panvicu potrieme olivovým olejom, zohrejeme ju a nalejeme na ňu vajíčkovú zmes. Panvicu zakryjeme pokrievkou a necháme takto aspoň 2 minúty.
4
Následne na polovicu omelety poukladáme na plátky nakrájanú mozzarellu. Naberačkou druhú polovicu prehneme a počkáme, kým sa syr roztopí.
5
Potom môžeme omeletu ešte otočiť a dopiecť minútku-dve aj z druhej strany. Pečieme ju na nižšom stupni.
Tip: Môžeme si k nej dať troška krémového syra či Lučinu a čerstvý chlebík, napríklad celozrnný.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
433 kcal
1820 kJ
T:
33 g
B:
28 g
S:
4 g
V:
0.5 g
Dobrú chuť 😊.
Ak máš rada skôr sladké raňajky môžeš vyskúšať aj jednu z našich raňajkových kaší. Nájdeš ju v dvoch príchutiach v našom e-shope.
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov