Víkendové rána sú tie pravé na prípravu špeciálnych raňajok pre celú rodinu. Ak máte radi slané jedlá, táto omeleta vás určite dostane. Ak chcete ušetriť čas, zemiaky si môžete uvariť deň vopred. Potom vám už bude príprava trvať naozaj len 30 minút.
Ako na to?
1
Zemiaky uvaríme v šupe.
2
Cibuľu nakrájame najemno a orestujeme na rozohriatom masle.
3
K cibuli pridáme nakrájané klobúčiky z hlivy a na zníženej teplote dusíme domäkka.
4
Uvarené zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska.
5
Pridáme k orestovanej cibuli a hlive, jemne premiešame. Ochutíme soľou a čiernym korením.
6
V miske zmiešame vajcia, nastrúhaný parmezán a smotanu na varenie.
7
Zmesou z vajec zalejeme zemiaky, hlivu a cibuľu.
8
Zarovnáme a vložíme do rúry vyhriatej na 200 ˚C. Zapekáme cca 20 minút.
9
Nakoniec ochutíme lístkami čerstvého oregana.
10
Podávame so zeleninou alebo s domácim chlebom.
Tip: Namiesto hlivy môžete použiť aj čerstvé huby.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
303 kcal
1275 kJ
T:
16 g
B:
15 g
S:
21 g
V:
2 g
Dobrú chuť 😊!
Svoje obľúbené recepty si môžeš zapisovať aj do nášho nového Fitness diára 2023:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.