Jednou z mojich najobľúbenejších ingrediencií v kuchyni sú bataty. Dajú sa pripraviť na veľa spôsobov, sú chutné a výživné. Batatový koláč vznikol pri spotrebovaní drobností z chladničky.
Určite to poznáš, zostane ti jedno vajíčko, kúsok syra či pár plátkov šunky. Nie je nič jednoduchšie, ako to všetko zmiešať a vytvoriť skvelé jedlo pre celú rodinu😊.
Ako na to?
1
Batat ošúpeme a nakrájame na kolieska. Tie následne rozmiestnime po plechu na pečenie (tak ako na obrázku).
2
Bataty nesolíme ani nekoreníme. Nakrájame si nadrobno cibuľu.
3
V miske zmiešame smotanu, vajíčko, nivu, pancettu nakrájanú na malé kocky a dochutíme tymianom a korením.
4
Zmes vylejeme na bataty a pečieme pri 170 ˚C približne 20-25 minút.
5
Ku koláčiku odporúčam podávať zeleninový šalát z čerstvej zeleniny .
Tip: Namiesto cibule môžeme použiť aj jarnú cibuľku, pór alebo šalotku.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
285 kcal
1197 kJ
T:
21 g
B:
14 g
S:
10 g
V:
1 g
Dobrú chuť :-)!
Nevieš, čo variť? Mnoho inšpiratívnych receptov nájdeš aj v našich knihách:
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!