Raňajkové chlebíky mám veľmi v obľube. Nielenže dobre zasýtia, ale aj výborne chutia. V tomto chlebíku je použitá špaldová celozrnná múka, v ktorej sú zastúpené všetky makroživiny. Špaldová múka obsahuje menej lepku, a preto je pre nás aj ľahšie stráviteľná. Pridaním avokáda a orechov v tomto chlebíku znížime glykemickú nálož, preto je vhodný aj počas zdravého chudnutia hlavne na raňajky a na skvelý štart do nového dňa. :-)
Ako na to?
1
Lyžicou vyberieme dužinu avokáda a spolu v vajíčkami a medom vložíme do mixéra a mixujeme do hladka.
2
Do misy vysypeme múku a zmiešame ju s kypriacim práškom.
3
Pridáme rozmixované avokádo, mlieko a roztopené maslo.
4
Vlašské orechy podrvíme a spolu s hrozienkami pridáme do cesta a dobre premiešame.
5
Do formy na chlebík o rozmere 13 x 30 cm vložíme papier na pečenie a vylejeme do formy cesto.
6
Takto pripravený chlebík vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme 25 minút.
7
Po upečení chlebík vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
TIP: Chlebík nie je veľmi sladký, preto ak chceme, môžeme ho pokvapkať medom alebo potrieť domácim džemom.
Výživové hodnoty na 1 ks (cca 70 g ):
193 kcal
810 kJ
T:
8 g
B:
5 g
S:
22 g
Prajem Ti príjemné ráno a ešte krajší zvyšok dňa! :-)
Nevieš odolať domácemu pečivu? Kopec inšpirácií nájdeš aj v našich knihách, inšpiruj sa nimi ;-)
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.