Doba prípravy: 30 min.
Čo budeme potrebovať na 8 porcií?
- 1 cibuľu (cca 100 g)
- 2 lyžice olivového oleja (cca 20 g)
- 1 veľkú mrkvu (cca 180g)
- 1 veľký petržlen (cca 180g)
- 1-2 lyžice strúhaného chrenu (cca 30 g)
- 2,5 l zeleninového vývaru alebo vody
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie
- petržlenovú vňať
- jarnú cibuľku na posypanie
Ako budeme postupovať?
2. Pridáme nastrúhanú mrkvu, petržlen, chren a popražíme 2-3 minútky.
3. Prilejeme vývar alebo vodu a ochutíme korením a soľou.
4. Tým, že zeleninka je nastrúhaná, polievka je hotová veľmi rýchlo.
5. Posypeme petržlenovou vňaťou a jarnou cibuľkou a vychutnávame si napríklad na balkóne, kde svieti prvé jarné slniečko.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 370 g):
Kalorické hodnoty | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
209 kJ 50 kcal | 2,5 g | 5,5 g | 1 g | 2 g |
Viac inšpirácií na chutné recepty nájdeš v našich knihách:
Aj toto sú recepty, kde môžeš použiť chren:
Ricottovo-chrenová nátierka s tuniakom: tip na raňajky nielen na veľkonočné sviatky
Tip na rýchly obed do 30 minút: zapečené kuracie prsia s chrenom a oštiepkom
Krémová chrenovo-cícerová polievka, na podporu metabolizmu ako stvorená
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!