Tip na rýchly obed do 30 minút: zapečené kuracie prsia s chrenom a oštiepkom

Poznáš tento scenár: máš málo času a potrebuješ sa rýchlo najesť. Tento recept je nielen rýchly, ale aj neskutočne chutný. Do pol hodinky sedíš za stolom a obeduješ alebo večeriaš. A na viac doplníš do organizmu kvalitné bielkoviny. V kombinácii so šalátom si vytvoríš plnohodnotné a chutné jedlo. Tým tipom na rýchly obed sú kuracie prsia s chrenom a oštiepkom. Dobrú chuť! ;-)

Doba prípravy: 30 minút

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

  • 400 g kuracích pŕs
  • morskú/himalájsku soľ
  • repkový olej na opečenie (napr. Flaviol)
  • 100 g kravského oštiepku (príp. ovčieho)
  • 3 lyžice nastrúhaného chrenu
  • 150 ml kvalitnej smotany na varenie
  • čerstvú bazalku na zdobenie

Ako budeme postupovať?

1. Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na plátky, jemne naklepeme a ochutíme soľou.

2. Na panvici rozohrejeme olej a kuracie prsia opečieme do zlatista.

3. Preložíme do zapekacej misy.

4. Oštiepok nastrúhame na jemnom strúhadle.

5. Každý kurací plátok potrieme strúhaným chrenom a posypeme strúhaným syrom.

6. Podlejeme smotanou na varenie a vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a zapekáme cca 20 minút, kým syr nie je zlatistý.

7. Podávame so šalátom.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu: 

Kalorická hodnota Tuky Sacharidy Bielkoviny Vláknina
2 333 kJ

555 kcal

25 g 1 g 72 g  1 g

rýchly obed

 

kuracie maso recepty

 

recepty z kuracich prs

Prajem ti príjemnú dobrú chuť!

 

Skvelé tipy na obed a večere nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 2:

recepty na obed

 

Vyskúšaj aj tieto recepty:

Kuracie soté s kukuricou a fazuľou na mexický spôsob

Zapečené morčacie prsia s mozzarellou – rýchly obed či večera

Kurací perkelt s mrkvovými haluškami – obed hotový do 40 minút

Júlia Rašlová

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.
Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 17/10/2018 a zaradený do kategórie: Jedlá z mäsaPotréningovéRecepty   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre