Prezraď, rátala by sa ti jeseň, keby si počas nej nemala aspoň raz niečo s gaštanmi? Lebo mne nie. Preto si ukážeme recept na tento skvelý gaštanový chlieb, do ktorého pridáme nielen gaštanové pyré, ale aj posekané uvarené gaštany. Takéto jesenné raňajky s teplým bylinkovým čajom si zamiluješ a nerozhodí ťa ani sychravé počasie.
Čas prípravy
- 15 minútpríprava
- 50 minútpečenie
- 60 minútchladnutie
Ako na to?
1
Vajíčka vyšľaháme do bielej peny. Trvá to niekoľko minút.
2
Pridáme med, gaštanové pyré a roztopené maslo a vymiešame dohladka.
3
Ručne primiešame mandle, kokosovú múku, kypriaci prášok, soľ a nakoniec posekané gaštany a mlieko.
4
Cesto vylejeme do vymastenej formy na biskupský chlebík.
5
Chlebík dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 ˚C na horný a dolný ohrev na cca 50 minút.
6
Po upečení necháme chlebík vychladnúť.
7
Vychladnutý chlebík pozdĺžne prerežeme na 3 časti, potrieme ich vnútri domácim džemom a spojíme.
Tip: Do cesta môžeme použiť len čisto mandľovú múku alebo aj klasickú hladkú špaldovú. Môžeme pridať aj posekané oriešky alebo sušené ovocie.
Výživové hodnoty na 1 ks:
213 kcal
895 kJ
T:
12 g
B:
6 g
S:
17 g
V:
4 g
Dobrú chuť a krásny deň :-)!
K chlebíku sa hodí aj lyžička Fitnutky:
V kuchyni sa motám už odmalička. Mám množstvo záľub, ale varenie a hlavne pečenie patria medzi tie naj. Vyžívam sa v "stajlovaní" a fotení jedla. Proste mám stále potrebu umelecky sa prejaviť, tak sa to snažím skĺbiť. Rád píšem recepty a teším sa, keď sa ľuďom daria a chutia. Nie som prototypom vyslovene zdravého stravníka, ale veľmi mi záleží na tom, čo jem. Varím a pečiem hlavne rozmanito, čerstvo a chutne. Domáce jedlo je pre mňa základ. Nemusím moc reštaurácie, lebo si väčšinou poviem, že by som to uvaril lepšie. Milujem kváskovanie. Je to pre mňa taká malá forma relaxu. Človek sa pri ňom naučí hlavne trpezlivosti. No a samozrejme, nie je nad voňavý čerstvý kváskový chlieb. Verím, že budem prínosom a spestrením úžasnej Fitshaker komunity. Nájdeš ma aj na Facebooku ako Muž v zástere.