Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Ako využiť gaštanové pyré? Skús tento recept na chlieb

65 min
14 porcií
recepty z mrazeného gaštanového pyré

Potrebujeme: 

  • 3 vajíčka
  • 2 lyžice domáceho medu
  • 250 g gaštanového pyré
  • 125 g kvalitného masla
  • 100 g mandľovej múky
  • 50 g kokosovej múky
  • 1 prášok do pečiva bez fosfátov (cca 13 g)
  • štipku soli
  • 100 g celých varených gaštanov
  • 220 ml mandľového mlieka
  • domáci džem
recepty z mrazeného gaštanového pyré

Prezraď, rátala by sa ti jeseň, keby si počas nej nemala aspoň raz niečo s gaštanmi? Lebo mne nie. Preto si ukážeme recept na tento skvelý gaštanový chlieb, do ktorého pridáme nielen gaštanové pyré, ale aj posekané uvarené gaštany. Takéto jesenné raňajky s teplým bylinkovým čajom si zamiluješ a nerozhodí ťa ani sychravé počasie.

Čas prípravy

  • 15 minútpríprava
  • 50 minútpečenie
  • 60 minútchladnutie

Ako na to?

1

Vajíčka vyšľaháme do bielej peny. Trvá to niekoľko minút.

2

Pridáme med, gaštanové pyré a roztopené maslo a vymiešame dohladka.

3

Ručne primiešame mandle, kokosovú múku, kypriaci prášok, soľ a nakoniec posekané gaštany a mlieko.

4

Cesto vylejeme do vymastenej formy na biskupský chlebík.

5

Chlebík dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 ˚C na horný a dolný ohrev na cca 50 minút.

6

Po upečení necháme chlebík vychladnúť.

7

Vychladnutý chlebík pozdĺžne prerežeme na 3 časti, potrieme ich vnútri domácim džemom a spojíme.

Tip: Do cesta môžeme použiť len čisto mandľovú múku alebo aj klasickú hladkú špaldovú. Môžeme pridať aj posekané oriešky alebo sušené ovocie.

Výživové hodnoty na 1 ks:

213 kcal

895 kJ

T:

12 g

B:

6 g

S:

17 g

V:

4 g

gaštanové pyré recept
gastanove pyre recept

Dobrú chuť a krásny deň :-)!

K chlebíku sa hodí aj lyžička Fitnutky:

čoko krém
Fotka autora
Marián Myjavec
Redaktor vo Fitshakeri

V kuchyni sa motám už odmalička. Mám množstvo záľub, ale varenie a hlavne pečenie patria medzi tie naj. Vyžívam sa v "stajlovaní" a fotení jedla. Proste mám stále potrebu umelecky sa prejaviť, tak sa to snažím skĺbiť. Rád píšem recepty a teším sa, keď sa ľuďom daria a chutia. Nie som prototypom vyslovene zdravého stravníka, ale veľmi mi záleží na tom, čo jem. Varím a pečiem hlavne rozmanito, čerstvo a chutne. Domáce jedlo je pre mňa základ. Nemusím moc reštaurácie, lebo si väčšinou poviem, že by som to uvaril lepšie. Milujem kváskovanie. Je to pre mňa taká malá forma relaxu. Človek sa pri ňom naučí hlavne trpezlivosti. No a samozrejme, nie je nad voňavý čerstvý kváskový chlieb. Verím, že budem prínosom a spestrením úžasnej Fitshaker komunity. Nájdeš ma aj na Facebooku ako Muž v zástere.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.