
Cheesecake patrí medzi jeden z mojich najobľúbenejších dezertov vôbec. Môžem ho urobiť na milión spôsobov a zaručene bude výborný, a pritom vždy iný. Tentokrát som sa inšpirovala jeseňou a gaštanmi, ktoré obsahujú mnoho živín, vitamíny A a C, veľa kyseliny listovej a mnoho ďalších výhod pre naše zdravie. Doplnila som ho kvalitnou horkou čokoládou a výsledok bol perfektný. Nie som žiadna súkromníčka a preto ti tento recept rada "posuniem".
Čo budeme potrebovať na formu s priemerom 23 cm?
Na sušienkový základ:
Na plnku:
- 250 g bezlepkových maslových sušienok (môžeš použiť aj ovsené vločky pomleté najemno)
- 100 g kvalitného masla
Na plnku:
- 500 g jemného tvarohu
- 250 g smotanového syru alebo mascarpone
- 250 g kyslej smotany
- 250 g gaštanového pyré
- 3 vajcia
- 100 g trstinového cukru
- 100 g kvalitnej horkej čokolády
- 2 PL kakaa
Ako budeme postupovať?
1. Rozdrvené sušienky zmiešame s roztopeným maslom a zmes pritlačíme na dno formy, a aj na jej okraje.
2. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť.
3. Zo všetkých ostatných ingrediencií vymiešame hladký krém, do ktorého pridáme aj vychladnutú vysokopercentnú čokoládu.
4. Plnku vylejeme na sušienkový základ a necháme piecť v teplovzdušnej rúre predhriatej na 130 stupňov po dobu 90 minút.
5. Vyberieme a necháme vychladnúť. Potom umiestnime do chladničky a podávame pekne stuhnutý na ďalší deň.
2. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť.
3. Zo všetkých ostatných ingrediencií vymiešame hladký krém, do ktorého pridáme aj vychladnutú vysokopercentnú čokoládu.
4. Plnku vylejeme na sušienkový základ a necháme piecť v teplovzdušnej rúre predhriatej na 130 stupňov po dobu 90 minút.
5. Vyberieme a necháme vychladnúť. Potom umiestnime do chladničky a podávame pekne stuhnutý na ďalší deň.


Odporúčam vychutnať si tento vynikajúci cheesecake v dobrej spoločnosti, vtedy chutí najlepšie. Koniec koncov, ako všetko. Dobrú chuť :-).
Máš chuť vyskúšať aj iné cheesecaky?:
Nepečený makový cheesecake za pár minút
Božský bezlepkový cheesecake s čokoládovou polevou
Dvojfarebný RAW cheesecake bez výčitiek
Veronika Kašická
Redaktor vo Fitshaker
Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.