Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Všeobecné
Stravovanie
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Fantastický gaštanovo-čokoládový cheesecake

NaN
gaštanový cheesecake
gaštanový cheesecake
Cheesecake patrí medzi jeden z mojich najobľúbenejších dezertov vôbec. Môžem ho urobiť na milión spôsobov a zaručene bude výborný, a pritom vždy iný. Tentokrát som sa inšpirovala jeseňou a gaštanmi, ktoré obsahujú mnoho živín, vitamíny A a C, veľa kyseliny listovej a mnoho ďalších výhod pre naše zdravie. Doplnila som ho kvalitnou horkou čokoládou a výsledok bol perfektný. Nie som žiadna súkromníčka a preto ti tento recept rada "posuniem".

Čo budeme potrebovať na formu s priemerom 23 cm?

Na sušienkový základ:

  • 250 g bezlepkových maslových sušienok (môžeš použiť aj ovsené vločky pomleté najemno)

  • 100 g kvalitného masla


Na plnku:

  • 500 g jemného tvarohu

  • 250 g smotanového syru alebo mascarpone

  • 250 g kyslej smotany

  • 250 g gaštanového pyré

  • 3 vajcia

  • 100 g trstinového cukru

  • 100 g kvalitnej horkej čokolády

  • 2 PL kakaa


Ako budeme postupovať?

1. Rozdrvené sušienky zmiešame s roztopeným maslom a zmes pritlačíme na dno formy, a aj na jej okraje.
2. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť.
3. Zo všetkých ostatných ingrediencií vymiešame hladký krém, do ktorého pridáme aj vychladnutú vysokopercentnú čokoládu.
4. Plnku vylejeme na sušienkový základ a necháme piecť v teplovzdušnej rúre predhriatej na 130 stupňov po dobu 90 minút.
5. Vyberieme a necháme vychladnúť. Potom umiestnime do chladničky a podávame pekne stuhnutý na ďalší deň.
fitshaker-blog-gastanovy-cokoladovy-cheesecake1
 
fitshaker-blog-gastanovy-cokoladovy-cheesecake5
Odporúčam vychutnať si tento vynikajúci cheesecake v dobrej spoločnosti, vtedy chutí najlepšie. Koniec koncov, ako všetko. Dobrú chuť :-).
Veronika Kašická
Redaktor vo Fitshaker
Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.