
Čo budeme potrebovať na formu s priemerom 23 cm?
- 250 g bezlepkových maslových sušienok (môžeš použiť aj ovsené vločky pomleté najemno)
- 100 g kvalitného masla
Na plnku:
- 500 g jemného tvarohu
- 250 g smotanového syru alebo mascarpone
- 250 g kyslej smotany
- 250 g gaštanového pyré
- 3 vajcia
- 100 g trstinového cukru
- 100 g kvalitnej horkej čokolády
- 2 PL kakaa
Ako budeme postupovať?
2. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť.
3. Zo všetkých ostatných ingrediencií vymiešame hladký krém, do ktorého pridáme aj vychladnutú vysokopercentnú čokoládu.
4. Plnku vylejeme na sušienkový základ a necháme piecť v teplovzdušnej rúre predhriatej na 130 stupňov po dobu 90 minút.
5. Vyberieme a necháme vychladnúť. Potom umiestnime do chladničky a podávame pekne stuhnutý na ďalší deň.


Máš chuť vyskúšať aj iné cheesecaky?:
Nepečený makový cheesecake za pár minút
Božský bezlepkový cheesecake s čokoládovou polevou
Dvojfarebný RAW cheesecake bez výčitiek