# 1: Banány
Ak naozaj chceš, aby ti banány vydržali dlhšie, odrež kúsok z potravinovej fólie a omotaj ju okolo banánových stoniek. Spomalí sa tak zrenie a banány ti vydržia o čosi dlhšie, vyskúšaj!
# 2: Kvások
# 3: Rúra
Rúru by si mala otvárať najskôr po 25 minútach pečenia, alebo až tesne ku koncu. Už pri prvom otvorení dochádza totiž k poklesu teploty až o 25 stupňov. Hlavne pre niektoré koláče je potrebné, aby mali rovnomernú teplotu po celú dobu pečenia, v opačnom prípade cesto spľasne.
# 4: Doska na krájanie
# 5: Oheň v kuchyni
Ak už olej dymí, snaž sa stiahnuť teplotu, ak sa dá daj panvicu preč zo sporáku. Základom je zastaviť prísun kyslíka, treba hrniec zavrieť pokrievkou alebo prikryť namočenou utierkou.
# 6: Koreniny
# 7: Vajíčka
Vajíčka pre svoje najlepšie uskladnenie potrebujú chlad, takže by mali byť v strednej poličke niekde vzadu. A ešte je veľmi dôležité ich nenechávať v obale, v ktorom sme ich kúpili, nakoľko sú znečistené a mohli by sa v chladničke kontaminovať iné potraviny.
Novým trikom si sa už priučila, teraz sú na rade nové recepty. Inšpiráciu môžeš načerpať na našom blogu či v našich knihách:
Nestačilo ti? čítaj ďalej, aj toto sú tipy pre teba:
Vieš, ako si vybrať mlieko a mliečne výrobky v obchode? Poradí ti výživová poradkyňa
Tipy, ako si vedieť vybrať správne probiotiká
Tipy, ako nakupovať ryby, ako zistíš, či sú čerstvé a kopec iných užitočných informácií
Zdroj: https://kvaskovanie.sk/
Keď tvorím, cestujem a športujem, som šťastná. Relaxovať ma nájdeš v kuchyni, na Instagrame, pri behu či tvorbe náramkov...alebo len tak s manželom a rodinkou pri voňavej kávičke a zdravom koláči. Veľmi dlho neobsedím a robiť jednu vec je pre mňa občas nuda ;-). Momentálne si fičím na aromaterapii, spoznávam účinky akupunktúry a cvičím SM systém, aby som mala zdravý a pevný chrbát. Ešte rada fotím, dekorujem a píšem články o všeličom zaujímavom, čo stojí za to si prečítať.