Cottage pizza je skvelou alternatívou pre všetkých, ktorí si chcú dopriať obľúbené jedlo v zdravšej verzii. Táto pizza bohatá na bielkoviny a má nižší obsah sacharidov. Je ľahká, no zároveň výživná a zasýti na dlhší čas. Pasírované paradajky poslúžia ako skvelý základ, ktorý si môžeš dochutiť cesnakom a bylinkami pre ešte intenzívnejšiu chuť. Cottage pizza je rýchla na prípravu a ideálna na ľahký obed alebo zdravú večeru, ktorú si môžeš prispôsobiť podľa vlastných chutí.
Ako na to?
1
Predhrej rúru na 200 °C.
2
V miske zmiešaj cottage cheese, vajce a múku.
3
Na plech vystlaný papierom na pečenie rozotri vzniknutú zmes do tvaru kruhu. Hrúbka cesta by mala byť maximálne 0,5 cm.
4
Peč v predhriatej rúre približne 10–12 minút.
5
Medzitým si nakrájaj cherry paradajky, šampiňóny a nastrúhaj mozzarellu.
6
Upečený základ potri pasírovanými paradajkami, poukladaj šampiňóny, olivy, paradajky a posyp mozzarellou.
7
Vlož späť do rúry a peč ďalších 12–15 minút, kým sa syr nerozpustí a pizza nezíska krásnu zlatistú farbu.
💡 TIP 1: Ak chceš mať cesto dokonale hladké bez hrudiek, môžeš cottage cheese rozmixovať tyčovým mixérom pred použitím.
💡 TIP 2: Pre výraznejšiu chuť môžeš do pasírovaných paradajok pridať pretlačený cesnak, nasekanú bazalku, mleté čierne korenie alebo bylinkovú soľ.
Dobrú chuť! 😊
Objav zdravé dobroty na Fitshaker e-shope! 🛒✨
Hľadáš inšpiráciu na zdravé varenie, darčeky alebo doplnky pre svoj aktívny životný štýl?
Na našom e-shope nájdeš všetko, čo potrebuješ – od zdravých receptov, Fitnutky, až po knihy a fitness plánovače.
➡️ Navštív náš e-shop a objav produkty, ktoré ti pomôžu na ceste k zdravšiemu JA! 💚
Mojou životnou filozofiou je žiť v harmónii mysle, tela a duše. Som absolútnym milovníkom jedla, ktoré by malo byť z môjho pohľadu vždy vyvážené, nutrične bohaté a z tých najkvalitnejších surovín. Vysoká kvalita neznamená vždy aj vysokú cenu, rovnako ako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mojím prostriedkom ako vypnúť. Fascinuje ma, čo telo všetko dokáže, koľko sily v sebe skrýva. Čo dáte, to sa vám vráti, a u vášho tela to platí dvojnásobne. Verím, že moje články vám budú pomáhať pri hľadaní svojich vlastných odpovedí a moje recepty obohatia vašu kuchyňu. Ak máš radšej instagram, môžeš ma sledovať ako @foodistheroot