Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

2 druhy sendvičov, ktoré jednoducho musíš ochutnať

sendvic

Vegánsky sendvič, ktorý naozaj zasýti

Dodržiavať stravu môže byť na cestách či pri rýchlom pracovnom a rodinnom tempe naozaj náročné. Skús tento chutný, farebný a sýty sendvič, ktorý obsahuje všetko, čo by malo plnohodnotné jedlo obsahovať.

Počet porcií: 3

Čas prípravy

  • 25 minútpríprava
  • 60 - 90 minútvarenie hrachu

Potrebujeme:

  • 100 g sušeného zeleného hrachu (dal by sa použiť aj mrazený hrášok)
  • 30 g zelených olív
  • 30 g slnečnicových semien
  • veľkú hrsť čerstvej bazalky
  • cca 30 ml mandľového mlieka
  • štipku mletého čierneho korenia
  • ¼ lyžičky bylinkovej soli
  • 1 lyžičku limetkovej šťavy
  • 300 g seitanu
  • 10 ml olivového oleja
  • ¼ lyžičky mletej kurkumy
  • 6 krajcov kváskového chleba (cca 360 g)
  • 1 väčšiu paradajku alebo 2 stredné
  • 6 listov šalátu (ja som použila typ Lollo Biondo)

Ako na to?

1

Hrach si vopred uvaríme do mäkka. Praktické je si hrach uvariť deň vopred a na ďalší deň len zmixovať nátierku a jedlo je hotové.

2

Uvarený a vychladnutý hrach zmixujeme vo výkonnom mixéri spolu s olivami, semienkami, bazalkou a mandľovým mliekom do hladkej konzistencie.

3

Následne pridáme čierne korenie, soľ, limetkovú šťavu a ešte všetko spolu pomixujeme.

4

Seitan si nakrájame na hrubšie plátky a opekáme na olivovom oleji jemne poprášené kurkumou, až pokým chytia chrumkavú kôrku z oboch strán. Malo by to trvať pár minút z každej strany na strednom plameni.

5

Na chlieb vrstvíme nátierku, paradajky, šalát, seitan.

Tip 1: K nátierke sa skvele hodí aj bazalkové či iné pesto (napr. z medvedieho cesnaku či sušených paradajok).

Tip 2: Ak chceme recept ešte vylepšiť, môžeme si slnečnicové semienka vopred opiecť či použiť iné semená alebo orechy podľa chuti.

domaci sendvic

Vegetariánsky sendvič ako hlavné jedlo, vhodný aj na cesty

Sendvič s omeletou a syrom, ktorý je vhodný tak na cesty, ako aj na rýchly obed či večeru, keď treba niečo sýte, praktické a nenáročné. Ja osobne ho robím vždy, keď máme rozlietaný deň a potrebujem len rýchlo niečo zvrtnúť a fungovať ďalej.

Počet porcií: 1

Čas prípravy

  • 15 minútpríprava

Potrebujeme:

  • 5 g prepusteného masla
  • 2 vajíčka
  • 50 g mozzarelly
  • 2 krajce kváskového chleba (cca 120 g)
  • 20 g bazalkového pesta
  • 50 g Lučiny
  • 20 g šalátu (ja som použila typ Lollo Biondo)
  • 60 g šalátovej uhorky
  • 60 g paradajky

Ako na to?

1

Na panvici si urobíme na prepustenom masle z dvoch vajíčok omeletu, na ktorú naukladáme kúsky mozzarelly.

2

Na chlieb postupne vrstvíme bazalkové pesto, Lučinu (ja si ju vymiešam vždy s troškou vody, aby sa lepšie rozotierala), šalát, preloženú omeletu, uhorku a paradajku.

Tip: Ak chceme znížiť kalórie, tak v prípade Lučiny a mozzarelly môžeme použiť light verziu.

recept na sendvič

Prajem dobrú chuť 😊.

Ak je pre teba zaradenie cvičenia a zdravej stravy do bežnej rutiny náročné, skvelým sprievodcom ti bude 40-dňová výzva Reštart po lete, kde sa naučíš správne cvičiť a upraviť si jedálniček. Podporí ťa viac ako 50 000 žien, ktoré spoločne prejdú intervalovými, strečovými aj silovými cvičeniami. Tréningy zvládneš za 15 až 30 minút. Cvičenie doplníš kvalitne zostaveným a udržateľným jedálničkom, a zaplavíme ťa návalom podpory a motivácie.

Prihlás sa už teraz, začíname 2. septembra.

restart po lete
Fotka autora
Simona Kollárová
Redaktor vo Fitshaker

Mojou životnou filozofiou je žiť v harmónii mysle, tela a duše. Som absolútnym milovníkom jedla, ktoré by malo byť z môjho pohľadu vždy vyvážené, nutrične bohaté a z tých najkvalitnejších surovín. Vysoká kvalita neznamená vždy aj vysokú cenu, rovnako ako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mojím prostriedkom ako vypnúť. Fascinuje ma, čo telo všetko dokáže, koľko sily v sebe skrýva. Čo dáte, to sa vám vráti, a u vášho tela to platí dvojnásobne. Verím, že moje články vám budú pomáhať pri hľadaní svojich vlastných odpovedí a moje recepty obohatia vašu kuchyňu. Ak máš radšej instagram, môžeš ma sledovať ako @foodistheroot

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.