
Hľadáš originálnu nátierku na chlieb alebo dip na namáčanie zeleniny? Šľahaná feta spĺňa oboje. Je ideálna v kombinácii s čerstvým pečivom a zeleninou. Môžeš ju použiť aj na bagety, sendviče alebo do tortilly s kuracím mäsom a zeleninou.
👉 Ak máš rada zdravé recepty, pri prihlásení na fitshaker.sk nájdeš vo svojom profile (v časti Na stiahnutie) e-booky plné inšpirácie – pre mäsožravcov, vegetariánov aj vegánov.
Ako na to?
1
Fetu rozdrobíme do mixéra. Pridáme jogurt, citrónovú šťavu a med. Mixujeme, kým nevznikne hladký krém. Vyšľahanú fetu vložíme do chladničky a necháme chladiť aspoň 2 hodiny. Krém tak zhustne.
2
Paradajky prekrojíme na polovicu a vložíme do misy. Pridáme lístky bazalky, pokvapkáme olejom, posypeme pažítkou a premiešame.
3
Plátky pečiva potrieme vychladnutou šľahanou fetou a ozdobíme paradajkami. Môžeme pridať ešte trochu korenia alebo posypať bylinkami (môžeme pridať napríklad aj oregano).
4
Zvyšnú fetu skladujeme zakrytú v chladničke a odporúčam spotrebovať do 2 dní.
Poznámka: Pripravené množstvo šľahanej fety štedro rozotrieme na 4 - 6 plátkov chleba.
Výživové hodnoty na 1 porciu (rátané na 2 krajce chlebíka):
405 kcal
1882.8 kJ
T:
15.5 g
B:
17 g
S:
45 g
V:
11.5 g


Dobrú chuť 😊.
Ak popri zdravom jedle hľadáš aj spôsob, ako sa cítiť fit a plná energie, na Fitshakeri nájdeš viac ako 30 cvičebných programov – od rýchlych tréningov až po relaxačné cvičenia.
Vyber si ten, ktorý ti najviac sadne, a cvič v pohodlí domova, kedykoľvek máš chuť.
Jedlo a varenie ma baví od malička, ale pohyb už menej. To sa odrazilo na mojej váhe, ktorú som začala riešiť v puberte. Zmenila som svoje stravovacie návyky, začala som pravidelne cvičiť, a tak sa zdravý životný štýl stal mojou prirodzenou súčasťou. Popri láske k vareniu som milovala aj fotografovanie, čo sa spojilo do príjemnej formy odovzdávania inšpirácie fanúšikom zdravej výživy. Varím skôr rýchlejšie jedlá, aby mi zostal čas na iné aktivity a varenie sa nestalo vyčerpávajúcou činnosťou, ale radosťou. Môj blog: zdravezivena.cz