Dostať do stravy viac zeleniny sa dá ľahko vďaka chutným a zdravým zeleninovým jedlám. Napríklad takýto karfiolový nákyp bude chutiť veľkým aj malým. Okrem karfiolu použi na jeho prípravu aj inú zeleninu, ako napríklad zemiaky či mrkvu. Takto bude chutnejší a výživnejší.
Ako na to?
1
Mrkvu a zemiaky ošúpeme a pokrájame na menšie kúsky.
2
Karfiol rozdelíme na ružičky a všetko spolu uvaríme v osolenej vode.
3
Zatiaľ v miske zmiešame vajíčka so smotanou a prelisovaným cesnakom.
4
Dochutíme 1 lyžičkou soli a ½ lyžičkou čierneho korenia.
5
Uvarenú zeleninu scedíme a jemne popučíme.
6
Pridáme k nej vajíčkovú zmes a dobre zamiešame. Zmes prelejeme do vymasteného pekáča a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C asi na 30-35 minút.
7
Podávame samostatne, alebo napríklad so zeleninovým šalátom.
TIP: Tesne pred dopečením, môžeme nákyp posypať strúhaným tvrdým syrom a nechať trošku zapiecť.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
332 kcal
1394 kJ
T:
14 g
B:
13 g
S:
36 g
V:
7 g
Prajem ti dobrú chuť! :-)
Inšpiruj sa aj ďalšími receptami v našich knihách:
Pohyb a zdravá strava boli vždy súčasťou môjho životného štýlu. Vďaka tejto záľube som začala písať sladký fitness blog –www.fitnessdezerty.sk. Baví ma pripravovať zdravšie verzie obľúbených sladkostí a vymýšľať nové kreácie. V receptoch sa snažím zvýšiť obsah bielkovín, znížiť obsah sacharidov a použiť zdravé tuky. Na mojom blogu nájdete širokú škálu receptov, ktoré vznikajú v priebehu roka, podľa toho, čo si môžem práve dovoliť. Takže niektoré sú výživnejšie, iné diétnejšie. Ale všetky sú super chutné ;-)