Základom tohto jedla je kopec zeleniny, ktorá dobre zasýti, dodá telu vlákninu a dôležité vitamíny. Tento recept je veľmi jednoduchý, rýchly a hodí sa napríklad ako rýchla zdravá večera počas týždňa. Ochutnaj ryžové rezance s krevetami v mojom podaní. :-)
Ako na to?
1
Mrkvu očistíme a škrabkou nastrúhame tenké na pásiky.
2
Jarnú cibuľku, cesnak a čínsku kapustu nasekáme na menšie kúsky.
3
Na panvici rozohrejeme 2 lyžice olivového oleja, na ktorom orestujeme cesnak, cibuľku a mrkvu, kým jemne nezmäkne.
4
Potom pridáme čínsku kapustu a dobre premiešame.
5
Pridáme cca sójovu omáčku, kari a čili korenie.
6
Všetko spolu pekne restujeme, kým nie je zelenina príjemne mäkká a zároveň ešte jemne chrumkavá.
7
Ryžové rezance uvaríme vo vode podľa návodu a primiešame k zelenine.
8
Porciu rozdelíme do dvoch tanierov a pripravíme krevety.
9
Na tú istú panvicu pridáme cca 1 lyžicu olivového oleja, do ktorého vhodíme štipku soli a mleého čili a necháme rozpáliť.
10
Pridáme krevety a pár minút ich opekáme, kým nie sú hotové.
11
Krevety pridáme k rezancom a na záver ozdobíme jarnou cibuľkou.
Tip: Ak chceme vegetariánsku či vegansku verziu, nepoužijeme krevety, ale podávame len s jarnou cibuľkou a nesolenými kešu orieškami.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
448 kcal
1881 kJ
T:
16 g
B:
19 g
S:
54 g
V:
4 g
Prajem ti dobrú chuť! :-)
Kopec fantastických receptov nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:
Pohyb a zdravá strava boli vždy súčasťou môjho životného štýlu. Vďaka tejto záľube som začala písať sladký fitness blog –www.fitnessdezerty.sk. Baví ma pripravovať zdravšie verzie obľúbených sladkostí a vymýšľať nové kreácie. V receptoch sa snažím zvýšiť obsah bielkovín, znížiť obsah sacharidov a použiť zdravé tuky. Na mojom blogu nájdete širokú škálu receptov, ktoré vznikajú v priebehu roka, podľa toho, čo si môžem práve dovoliť. Takže niektoré sú výživnejšie, iné diétnejšie. Ale všetky sú super chutné ;-)