Ako na to?
1
Špagety uvaríme podľa návodu. Vložíme do misy, pokvapkáme olivovým olejom a zľahka premiešame.
2
Do menšieho hrnca si nalejeme vodu a privedieme k varu. Vložíme krevety a varíme 10 minút. Potom ich prelejeme cez sitko a necháme odtiecť vodu.
3
V panvici si rozohrejeme olivový olej. Cesnak očistíme a pretlačíme a spolu s rozmarínom ho orestujeme na panvici s olivovým olejom.
4
Pridáme krevety, ktoré dochutíme soľou, a za stáleho miešania restujeme, kým nie sú krevety opečené do zlatista.
5
Opečené krevety pridáme k špagetám, premiešame a môžeme servírovať. Dozdobíme čerstvým rozmarínom.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
425.47 kcal
1787 kJ
T:
7.71 g
B:
25.97 g
S:
61.71 g
Glyk. nálož na 100g:
23
Dúfam, že táto zdravá verzia cestovín sa v tvojom jedálnom lístku usídli a nadobro vytlačí tie menej zdravšie verzie.
Nechaj si chutiť! :-)Výživové hodnoty 1 porcie
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.