Sezóna domácich paradajok sa pomaly končí. Ja som využila tie z maminej záhrady. Samozrejme, že môžeš použiť aj paradajky z obchodu. Výborné jedlo plné bielkovín je vhodné nielen na raňajky, ale v pohode si môžeš na ňom pochutnať aj večer.
Ako na to?
1
Z paradajok odkrojíme vršky.
2
Lyžicou vydlabeme vnútro, ktoré nakrájame a vložíme do misy.
3
Na panvici orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájané paradajky.
4
Chvíľu restujeme a zahustíme vajíčkom. Dochutíme soľou a čiernym korením.
5
Vydlabané paradajky vložíme do zapekacích misiek a polievkovou lyžicou naplníme.
6
Vrch posypeme nastrúhanou mozzarellou a posekanou bazalkou.
7
Takto pripravené paradajky vložíme do vyhriatej rúry na 200 ˚C a zapekáme cca 15-20 minút.
8
Po zapečení vyberieme z rúry a podávame s domácim chlebom.
Výživové hodnoty na 1 porciu (bez chleba):
352 kcal
1481 kJ
T:
24 g
B:
20 g
S:
12 g
V:
3 g
Dobrú chuť :-)!
Nazri aj do našich kuchárskych kníh pre ešte viac inšpirácie na zdravé recepty:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.