Máš rada niečo rýchle, zdravé a hlavne chutné? Tak si na správnej adrese a tieto penne si zamiluješ.
Cuketa je momentálne v kurze a jej zdraviu prospešné účinky už všetci dobre poznáme. Ak nie, v krátkosti si ich zopakujeme. Cuketa je plná vitamínov, minerálov a antioxidantov. Je veľmi účinná aj v boji proti rakovine. Má nízky kalorický obsah a je plná vody (až 93 % z celkovej hmoty). Najviac živín obsahuje malá cuketa – max. do dĺžky 20 cm.
Dnes si s ňou pripravíme rýchly obed bez mäsa.
Ako na to?
1
Ako prvé dáme variť penne cestoviny. Počas toho, ako sa nám varia, si nakrájame nadrobno cuketu, paradajky a roztlačíme si cesnak.
2
Na panvicu dáme olivový olej, na ktorom si opražíme cesnak. Postupne pridáme cuketu a paradajky.
3
Pražíme cca 5 minút. Scedíme si cestoviny a pridáme ich k cuketovo-paradajkovej omáčke.
4
Dochutíme a podávame s hoblinami parmezánu.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
499 kcal
2096 kJ
T:
11 g
B:
16 g
S:
80 g
V:
5 g
Dobrú chuť :-)!
Aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III nájdeš zdravé recepty s cestovinami, a, samozrejme, kopec ďalšej inšpirácie:
Volám sa Stanka, no môžete mi kľudne hovoriť aj Gigi. Považujem sa za zdravojeda. Mojou filozofiou pri varení je nahradiť tie nezdravé suroviny zdravšími alternatívami a v rámci možností nákupu aj dostupnými a nie príliš drahými potravinami, ktoré sa dajú kúpiť v každom obchodnom reťazci. Keďže som dvojnásobná mama zamestnaná na plný úväzok, viem ako to je s varením a časom v kuchyni. A tiež, aké náročné môže byť nakupovanie a zháňanie tých správnych surovín s dvomi malými deťmi. Rýchlo, zdravo a chutne, to je každodenné motto pri varení alebo pečení, ktorým sa riadim. V mojich receptoch nájdete prirodzené produkty ako zelenina, ovocie, strukoviny, obilniny, ryby, kuracie mäso a taktiež mám rada, keď to na tanieri všetko pekne farebne ladí. To ma priviedlo aj k foteniu jedál a viac mojich receptov nájdete aj na mojom instagram účte @gigivari. Rada experimentujem v kuchyni a kombinujem rôzne chute a aj rôzne kultúry. Rada sa inšpirujem orientálnou a exotickou kuchyňou, no mám rada aj slovenskú klasiku. Odkedy som mama, tak čím ďalej, tým viac ma zaujíma problematika zdravého stravovania a jeho vplyv na naše zdravie. A aj preto som sa rozhodla absolvovať kurz Poradca výživy, aby som mohla pomôcť aj iným v otázkach stravovania. Teším sa už teraz, keď ti moje recepty budú chutiť, ušetria ti čas v kuchyni a pritom budeš mať gurmánsky zážitok ????.