Cuketa je hitom tejto sezóny. Kombinácia cherry paradajok, cukety a cesnaku je nezameniteľná a ľahko použiteľná pri akomkoľvek jedle.
Tentoraz sme túto kombináciu spojili so pšenom, s paradajkovým pestom a zapiekli sme to spolu s cuketou a so syrom. Ak by si rada vyskúšala tento náš hókus-pókus, nasaď si zásteru, vyčleň si aspoň 30 minút v kuchyni a gurmánsky zážitok máš zaručený 😊.
Ako na to?
1
Ako prvé si dáme variť pšeno. Počas toho, ako sa nám varí, si nakrájame nadrobno 1 cuketu, paradajky a roztlačíme cesnak.
2
Na panvicu dáme olivový olej, na ktorom si opražíme cesnak. Postupne pridáme cuketu a paradajky.
3
Pražíme cca 5 minút. Pridáme pesto a všetko spolu premiešame.
4
Keď máme pšeno uvarené, pridáme ho do už pripravenej cuketovo-paradajkovej zmesi a premiešame.
5
Druhú cuketu si prekrojíme na polovicu. Vyberieme stred a naplníme ju vzniknutou pšenovo-cuketovo-paradajkovou zmesou.
6
Posypeme syrom (podľa vlastného výberu) a dáme do rúry piecť na 15 minút pri 180 ˚C.
7
Môžeme podávať ako hlavné jedlo spolu so šalátom, ako prílohu k rybe alebo mäsu. Dokonca je to vynikajúce aj ako studený či teplý predkrm.
Výživové hodnoty na 1 ks:
741 kcal
3113 kJ
T:
30 g
B:
16 g
S:
99 g
V:
6 g
Dobrú chuť :-)!
Mnohé vynikajúce recepty na raňajky, obed, večeru aj iné príležitosti nájdeš v našich fitness kuchárskych knihách:
Volám sa Stanka, no môžete mi kľudne hovoriť aj Gigi. Považujem sa za zdravojeda. Mojou filozofiou pri varení je nahradiť tie nezdravé suroviny zdravšími alternatívami a v rámci možností nákupu aj dostupnými a nie príliš drahými potravinami, ktoré sa dajú kúpiť v každom obchodnom reťazci. Keďže som dvojnásobná mama zamestnaná na plný úväzok, viem ako to je s varením a časom v kuchyni. A tiež, aké náročné môže byť nakupovanie a zháňanie tých správnych surovín s dvomi malými deťmi. Rýchlo, zdravo a chutne, to je každodenné motto pri varení alebo pečení, ktorým sa riadim. V mojich receptoch nájdete prirodzené produkty ako zelenina, ovocie, strukoviny, obilniny, ryby, kuracie mäso a taktiež mám rada, keď to na tanieri všetko pekne farebne ladí. To ma priviedlo aj k foteniu jedál a viac mojich receptov nájdete aj na mojom instagram účte @gigivari. Rada experimentujem v kuchyni a kombinujem rôzne chute a aj rôzne kultúry. Rada sa inšpirujem orientálnou a exotickou kuchyňou, no mám rada aj slovenskú klasiku. Odkedy som mama, tak čím ďalej, tým viac ma zaujíma problematika zdravého stravovania a jeho vplyv na naše zdravie. A aj preto som sa rozhodla absolvovať kurz Poradca výživy, aby som mohla pomôcť aj iným v otázkach stravovania. Teším sa už teraz, keď ti moje recepty budú chutiť, ušetria ti čas v kuchyni a pritom budeš mať gurmánsky zážitok ????.