Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Zapekaná plnená cuketa so pšenom, s pestom a cherry paradajkami

25 min
1 porcia
zapekaná cuketa

Potrebujeme: 

  • 120 g pšena
  • 2 cukety (20 cm)
  • 3 stredne veľké paradajky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice paradajkového pesta
  • morskú/himalájsku soľ
  • syr na postrúhanie (podľa vlastného výberu)
zapekaná cuketa

Cuketa je hitom tejto sezóny. Kombinácia cherry paradajok, cukety a cesnaku je nezameniteľná a ľahko použiteľná pri akomkoľvek jedle.

Tentoraz sme túto kombináciu spojili so pšenom, s paradajkovým pestom a zapiekli sme to spolu s cuketou a so syrom. Ak by si rada vyskúšala tento náš hókus-pókus, nasaď si zásteru, vyčleň si aspoň 30 minút v kuchyni a gurmánsky zážitok máš zaručený 😊.

Ako na to?

1

Ako prvé si dáme variť pšeno. Počas toho, ako sa nám varí, si nakrájame nadrobno 1 cuketu, paradajky a roztlačíme cesnak.

2

Na panvicu dáme olivový olej, na ktorom si opražíme cesnak. Postupne pridáme cuketu a paradajky.

3

Pražíme cca 5 minút. Pridáme pesto a všetko spolu premiešame.

4

Keď máme pšeno uvarené, pridáme ho do už pripravenej cuketovo-paradajkovej zmesi a premiešame.

5

Druhú cuketu si prekrojíme na polovicu. Vyberieme stred a naplníme ju vzniknutou pšenovo-cuketovo-paradajkovou zmesou.

6

Posypeme syrom (podľa vlastného výberu) a dáme do rúry piecť na 15 minút pri 180 ˚C.

7

Môžeme podávať ako hlavné jedlo spolu so šalátom, ako prílohu k rybe alebo mäsu. Dokonca je to vynikajúce aj ako studený či teplý predkrm.

Výživové hodnoty na 1 ks:

741 kcal

3113 kJ

T:

30 g

B:

16 g

S:

99 g

V:

6 g

zapečená cuketa

Dobrú chuť :-)!

Mnohé vynikajúce recepty na raňajky, obed, večeru aj iné príležitosti nájdeš v našich fitness kuchárskych knihách:

zdravá strava
Fotka autora
Stanka Šišková
Redaktor vo Fitshaker

Volám sa Stanka, no môžete mi kľudne hovoriť aj Gigi. Považujem sa za zdravojeda. Mojou filozofiou pri varení je nahradiť tie nezdravé suroviny zdravšími alternatívami a v rámci možností nákupu aj dostupnými a nie príliš drahými potravinami, ktoré sa dajú kúpiť v každom obchodnom reťazci. Keďže som dvojnásobná mama zamestnaná na plný úväzok, viem ako to je s varením a časom v kuchyni. A tiež, aké náročné môže byť nakupovanie a zháňanie tých správnych surovín s dvomi malými deťmi. Rýchlo, zdravo a chutne, to je každodenné motto pri varení alebo pečení, ktorým sa riadim. V mojich receptoch nájdete prirodzené produkty ako zelenina, ovocie, strukoviny, obilniny, ryby, kuracie mäso a taktiež mám rada, keď to na tanieri všetko pekne farebne ladí. To ma priviedlo aj k foteniu jedál a viac mojich receptov nájdete aj na mojom instagram účte @gigivari. Rada experimentujem v kuchyni a kombinujem rôzne chute a aj rôzne kultúry. Rada sa inšpirujem orientálnou a exotickou kuchyňou, no mám rada aj slovenskú klasiku. Odkedy som mama, tak čím ďalej, tým viac ma zaujíma problematika zdravého stravovania a jeho vplyv na naše zdravie. A aj preto som sa rozhodla absolvovať kurz Poradca výživy, aby som mohla pomôcť aj iným v otázkach stravovania. Teším sa už teraz, keď ti moje recepty budú chutiť, ušetria ti čas v kuchyni a pritom budeš mať gurmánsky zážitok ????.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.