Nie je nič, čo by som milovala viac ako recept, ktorý je ľahký, rýchly a hlavne chutný. Naše chuťové poháriky si prídu na svoje pri kuracích prsiach v krémovej kokosovo-vanilkovej omáčke. Aj keď to znie exoticky, potrebujeme len zopár ingrediencií a chvíľku času na prípravu. Netreba sa báť tejto odvážnej kombinácie, pretože jej chuť je jemná. Ak hľadáš nový lahodný a vzrušujúci spôsob podávania kuracieho mäsa, tento recept musíš vyskúšať.
Ako na to?
1
Kuracie prsia si narežeme na medailóniky a opečieme z oboch strán na olivovom oleji.
2
Jemne osolíme a okoreníme vanilkou a čiernym korením.
3
Zalejeme vývarom a dusíme 20-25 minút alebo domäkka.
4
Keď je mäso uvarené, pridáme kokosové mlieko a necháme zovrieť.
5
Nakoniec ešte dochutíme soľou a medom.
6
Kto chce výraznejšiu chuť vanilky, pokojne jej môže pridať viac.
Tip na prílohu: Podávame so zeleninou, šalátom, s kašou (zemiakovou, karfiolovou a pod.) alebo ryžou.
Výživové hodnoty na 1 porciu (bez prílohy):
228 kcal
959 kJ
T:
10 g
B:
30 g
S:
4 g
V:
0 g
Prajem dobrú chuť :-)!
Inšpirácie na zdravé recepty a ďalšie skvelé fit pomôcky nájdeš aj v našom eshope:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz