Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Kuracie prsia v kokosovo-vanilkovej omáčke

40 min
6 porcií
recept z kuracích prs

Potrebujeme: 

  • 3 ks kuracích pŕs
  • 2 lyžice olivového oleja
  • morskú/himalájsku soľ
  • ½ lyžičky sušenej vanilky, nie vanilkový cukor
  • mleté čierne korenie
  • ½ šálky vývaru alebo vody
  • 1 konzervu kokosového mlieka
  • 1 lyžičku domáceho medu
recept z kuracích prs

Nie je nič, čo by som milovala viac ako recept, ktorý je ľahký, rýchly a hlavne chutný. Naše chuťové poháriky si prídu na svoje pri kuracích prsiach v krémovej kokosovo-vanilkovej omáčke. Aj keď to znie exoticky, potrebujeme len zopár ingrediencií a chvíľku času na prípravu. Netreba sa báť tejto odvážnej kombinácie, pretože jej chuť je jemná. Ak hľadáš nový lahodný a vzrušujúci spôsob podávania kuracieho mäsa, tento recept musíš vyskúšať.

Ako na to?

1

Kuracie prsia si narežeme na medailóniky a opečieme z oboch strán na olivovom oleji.

2

Jemne osolíme a okoreníme vanilkou a čiernym korením.

3

Zalejeme vývarom a dusíme 20-25 minút alebo domäkka.

4

Keď je mäso uvarené, pridáme kokosové mlieko a necháme zovrieť.

5

Nakoniec ešte dochutíme soľou a medom.

6

Kto chce výraznejšiu chuť vanilky, pokojne jej môže pridať viac.

Tip na prílohu: Podávame so zeleninou, šalátom, s kašou (zemiakovou, karfiolovou a pod.) alebo ryžou.

Výživové hodnoty na 1 porciu (bez prílohy):

228 kcal

959 kJ

T:

10 g

B:

30 g

S:

4 g

V:

0 g

recept na kuracie prsia

Prajem dobrú chuť :-)!

Inšpirácie na zdravé recepty a ďalšie skvelé fit pomôcky nájdeš aj v našom eshope:

strava pri cvičení pre ženy
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.