Toto je recept, ktorý si môžeš prispôsobiť podľa chuti, nálady alebo podľa toho, čo máš v chladničke.
Jednoduchý a chutný. 😊
Tento pekáč možno podávať ako vegetariánske jedlo alebo ako prílohu k mäsku.
Tak neváhaj a priprav si zapekanú ryžu buď podľa receptu, alebo si ho prispôsob podľa seba.
Ako na to?
1
Najprv si pripravíme posýpku. Skombinujeme chlieb, petržlen a tymian a rozmixujeme nahrubo v kuchynskom robote. Potom polejeme olivovým olejom a odložíme bokom.
2
Rúru si predhrejeme na 170 ˚C.
3
Vo veľkej panvici na stredne vysokej teplote opražíme cibuľku dozlata.
4
Pridáme šampiňóny, sušené paradajky, okoreníme a opekáme 5 minút.
5
Pridáme nakrájaný špenát a opekáme 1-2 minúty.
6
Pridáme ryžu a miešame, kým sa všetko nespojí.
7
V miske si zmiešame cottage syr, jogurt, vajíčko a parmezán a pridáme zmes k ryži. Všetko spolu premiešame.
8
Vymastíme si jemne pekáč. Pridáme doň ryžu a dáme zapiecť.
9
Po 20 minútach pridáme do pekáča posýpku a pečieme ešte 5-10 minút.
10
Podávame samotné, so šalátom alebo ako prílohu k mäsu.
TIP: Namiesto posýpky možno použiť nastrúhaný syr. Do receptu môžete pridať pokojne mäsko a skombinovať zeleninu, ktorú máte radi.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
520 kcal
2184 kJ
T:
23 g
B:
30 g
S:
44 g
V:
8 g
Nech ti chutí! 😊
Inak, vieš, že aj kúpou členstva (na rok) u nás získavaš knihu so zdravými receptami? Pozri si aj ďalšie benefity, ktoré máme pre našich členov a pridaj sa k nám:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz