Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Zapekaná cuketa s mletým mäsom

45 min
6 porcií
cuketa s mletým mäsom

Potrebujeme: 

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľu
  • 500 g mletého mäsa (bravčového, hovädzieho, morčacieho, kuracieho)
  • 2 stredne veľké mrkvy
  • 400 g pretlaku
  • 2 lyžičky oregana
  • 1 lyžičku mletej škorice
  • soľ
  • 2 ks cukety
  • 200 g Lučiny
  • ½ šálky obľúbeného syra (ja som použila goudu)
cuketa s mletým mäsom

Tento recept je veľmi chutný a perfektne sa hodí na prípravu rýchleho a sýteho obeda alebo večere cez uponáhľaný týždeň. Ručím ti, že na tomto jedle si pochutná celá tvoja rodina. Pečená cuketa, paradajkovo-mäsová omáčka, Lučina a trošku syra. Táto kombinácia je nabitá chuťami.

Krémový cuketový pekáč sa pripravuje neuveriteľne jednoducho a je to dokonalý spôsob, ako vychutnať sezónnu zeleninu. Napríklad aj z tvojej záhrady.

Ako na to?

1

Rúru si predhrejeme na 175 ˚C.

2

Vo väčšej panvici si na oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso a najemno nastrúhanú mrkvu. Opekáme 5 minút.

3

Pridáme pretlak, korenie, soľ a dusíme 10-15 minút. Ak je omáčka príliš hustá, môžeme pridať vodu.

4

Na dno pekáča si poukladáme polovicu na kolieska nakrájanej cukety, jemne osolíme, pridáme mäsovo-paradajkovú omáčku. Na omáčku si rozotrieme Lučinu a na tú naukladáme druhú polovicu nakrájaných cukiet.

5

Cukety posypeme syrom a pečieme 20-30 minút.

6

Podávať môžeme bez prílohy, prípadne môžeme zvoliť hnedú ryžu, quinou, zeleninovú kašu, šalát alebo cestovinu.

zapekaná cuketa s mletým mäsom

Výživové hodnoty na 1 porciu (s použitím morčacieho mäska):

345 kcal

1443 kJ

T:

12 g

B:

41 g

S:

16 g

V:

5.5 g

Prajeme vám dobrú chuť!

Ďalšie chutné fit recepty nájdeš aj v našich kuchárskych knihách:

fitness recepty pre ženy
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.