Tento recept je veľmi chutný a perfektne sa hodí na prípravu rýchleho a sýteho obeda alebo večere cez uponáhľaný týždeň. Ručím ti, že na tomto jedle si pochutná celá tvoja rodina. Pečená cuketa, paradajkovo-mäsová omáčka, Lučina a trošku syra. Táto kombinácia je nabitá chuťami.
Krémový cuketový pekáč sa pripravuje neuveriteľne jednoducho a je to dokonalý spôsob, ako vychutnať sezónnu zeleninu. Napríklad aj z tvojej záhrady.
Ako na to?
1
Rúru si predhrejeme na 175 ˚C.
2
Vo väčšej panvici si na oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso a najemno nastrúhanú mrkvu. Opekáme 5 minút.
3
Pridáme pretlak, korenie, soľ a dusíme 10-15 minút. Ak je omáčka príliš hustá, môžeme pridať vodu.
4
Na dno pekáča si poukladáme polovicu na kolieska nakrájanej cukety, jemne osolíme, pridáme mäsovo-paradajkovú omáčku. Na omáčku si rozotrieme Lučinu a na tú naukladáme druhú polovicu nakrájaných cukiet.
5
Cukety posypeme syrom a pečieme 20-30 minút.
6
Podávať môžeme bez prílohy, prípadne môžeme zvoliť hnedú ryžu, quinou, zeleninovú kašu, šalát alebo cestovinu.
Výživové hodnoty na 1 porciu (s použitím morčacieho mäska):
345 kcal
1443 kJ
T:
12 g
B:
41 g
S:
16 g
V:
5.5 g
Prajeme vám dobrú chuť!
Ďalšie chutné fit recepty nájdeš aj v našich kuchárskych knihách:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz