Lahodný a ľahký obed, ktorým ohúriš každého milovníka zdravých, sviežich chutí. A navyše, zaradiť do jedálnička cuketu je jednou z najlepších možností, ako sa vydať na cestu za vysnívanou postavou. Prečo? Táto zelenina má totiž veľmi málo kalórií, no napriek tomu je plná živín. Taktiež neobsahuje žiaden tuk a je bohatá na vápnik, železo a vlákninu, ktorá pomáha pri trávení. Je skvelá pri detoxikácii tela a podporuje naše srdce a cievy. Priprav si túto bombu plnú zdravia aj ty :-). Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- 1 cuketu
- 2 paradajky
- 1 lyžicu pretlaku
- 3 lyžice kuskusu
- parmezán
- 3 lyžice kukurice
- ½ cibule
- oregano
- soľ
- čierne korenie
Ako budeme postupovať?1. Cuketu rozrežeme pozdĺž a lyžicou vydlabeme vnútro, ktoré si nakrájame na drobno.2. Na oleji opražíme cibuľu, pridáme nakrájané paradajky, vnútro z cukety, trochu nastrúhaného parmezánu a pretlak.3. Po 10 minútach vypneme z ohňa, pridáme 3 lyžice kuskusu, kukuricu a prikryjeme. Necháme pod pokrievkou asi 10 minút, aby kuskus zmäkol.4. Cuketu osolíme, okoreníme, posypeme oreganom a naplníme plnkou. Posypeme ešte trochou parmezánu a dáme piecť do rúry na polhodinu pri 180 stupňoch.
Ďalšie recepty, ktoré si obľúbiš:
Jarný quiche s bryndzou a špargľou
Špaldové muffiny s mozzarellou
Zdravé zeleninové fašírky
Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.