Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Večera po tréningu plná proteínov: Zapekaná cuketa s hubami

Množí sa ti v záhradke cuketa a ty už naozaj nevieš, čo s ňou? Placiek, polievok a prívarkov si už prejedená a rada by si skúsila niečo originálnejšie? Vyčaruj si túto bleskovú večeru, ktorú si môžeš dopriať aj po tréningu. Vďaka vajíčkam, hubám a syru obsahuje kopec bielkovín, ktoré tvoje telo tak potrebuje. Ak nemáš rada huby, pokojne nahraď sezónnou zeleninou podľa chuti.

Doba prípravy: 40 min.

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?


  • cca 10 ks šampiňónov (príp. iné huby podľa chuti, napr. čerstvé lesné huby)

  • 2 lyžice olivového oleja

  • 1 cibuľu

  • morskú/himalájsku soľ

  • mleté čierne korenie

  • 3 vajíčka

  • 1 stredne veľkú cuketu

  • čerstvé bylinky (napr. oregano a bazalku)

  • 125 g mozzarella guľôčok


Ako budeme postupovať?

1. Huby očistíme a nakrájame.
2. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme očistené huby, soľ a mleté čierne korenie. Podusíme ich do mäkka a necháme vychladnúť.
3. Potom k nim primiešame vajíčka a touto zmesou naplníme na polovicu prekrojené a vydlabané cukety.
4. Posypeme ich bylinkami, ozdobíme mozzarella guľôčkami a dáme zapekať na 180°C na cca 15-20 minút.
5. Podávame so šalátom na večeru alebo so zemiakmi na obed.
Výživové hodnoty na 1 porciu:

















Kalorická hodnota Tuky Sacharidy Bielkoviny Vláknina
1 469 kJ
350 kcal
22 g10 g27 g2 g
 
bezmäsité jedlá
 
obed bez mäsa
 
zapekaná cuketa
 
recepty s cuketou
 
zapekana cuketa
 
cuketové recepty
Dobrú chuť želám :-)!
 
Tento recept s mnohými ďalšími nájdeš v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál II:
fit recepty
Fotka autora
Lucia Súkeníková
Redaktor vo Fitshaker

Svoju záľubu vo varení som znovuobjavila, keď som čakala prvého syna. Po narodení druhého syna som vytvorila FB stránku MOJE JEDLO. Keďže pri dvoch deťoch niet času na dlhé varenie, uprednostňujem jednoduché a časovo nenáročné recepty. A keďže mi záleží na zdraví mojej rodiny, tvorím recepty, ktoré nemajú za úlohu len zasýtiť, ale aj dodať telu to, čo potrebuje. Som milovníčkou dobrého jedla. Nepoužívam polotovary, náhrady jedál, glutamany a suroviny s éčkami. Mám rada čisté chute z prvotných surovín. Dávam prednosť kvalitným, sezónnym a lokálnym potravinám. Myslím, že veľa vecí sa dá vyrobiť aj doma. Milujem skúšať nové, nepoznané chute a kombinácie chutí. Chcem prinavrátiť tradičnú slovenskú kuchyňu na naše stoly v modernom šate. Keďže žijem na dedine, používam bežne dostupné suroviny. Verím, že Vám MOJE JEDLO bude chutiť :-).

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.