Doba prípravy: 40 min.
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- cca 10 ks šampiňónov (príp. iné huby podľa chuti, napr. čerstvé lesné huby)
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľu
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie
- 3 vajíčka
- 1 stredne veľkú cuketu
- čerstvé bylinky (napr. oregano a bazalku)
- 125 g mozzarella guľôčok
Ako budeme postupovať?
2. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme očistené huby, soľ a mleté čierne korenie. Podusíme ich do mäkka a necháme vychladnúť.
3. Potom k nim primiešame vajíčka a touto zmesou naplníme na polovicu prekrojené a vydlabané cukety.
4. Posypeme ich bylinkami, ozdobíme mozzarella guľôčkami a dáme zapekať na 180°C na cca 15-20 minút.
5. Podávame so šalátom na večeru alebo so zemiakmi na obed.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
1 469 kJ 350 kcal | 22 g | 10 g | 27 g | 2 g |
Tento recept s mnohými ďalšími nájdeš v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál II:
Ďalšie cuketové recepty, ktoré by si mala skúsiť:
Famózne cuketové placky
Zdravé čipsy z cukety
MEGA dobré cuketové tyčinky
Zapekaná cuketa so zeleninou
Cuketa s olivami a parmezánom
Svoju záľubu vo varení som znovuobjavila, keď som čakala prvého syna. Po narodení druhého syna som vytvorila FB stránku MOJE JEDLO. Keďže pri dvoch deťoch niet času na dlhé varenie, uprednostňujem jednoduché a časovo nenáročné recepty. A keďže mi záleží na zdraví mojej rodiny, tvorím recepty, ktoré nemajú za úlohu len zasýtiť, ale aj dodať telu to, čo potrebuje. Som milovníčkou dobrého jedla. Nepoužívam polotovary, náhrady jedál, glutamany a suroviny s éčkami. Mám rada čisté chute z prvotných surovín. Dávam prednosť kvalitným, sezónnym a lokálnym potravinám. Myslím, že veľa vecí sa dá vyrobiť aj doma. Milujem skúšať nové, nepoznané chute a kombinácie chutí. Chcem prinavrátiť tradičnú slovenskú kuchyňu na naše stoly v modernom šate. Keďže žijem na dedine, používam bežne dostupné suroviny. Verím, že Vám MOJE JEDLO bude chutiť :-).