Špargľa je sezónna zelenina. V tomto období sa dá kúpiť všade. Možno ju poznáš najmä z receptu s bešamelovou omáčkou. Ja som tentoraz špargľu urobila inak – chutnú a chrumkavú. So zemiakmi alebo bez chutí výborne.
Ako na to?
1
Špargľu ošúpeme a vložíme do vriacej osolenej vody.
2
Necháme variť cca 10 minút.
3
Špargľu vyberieme a vložíme do studenej vody.
4
Necháme chladiť.
5
V miske rozmiešame vajcia, pridáme pretlačený cesnak, korenie na zeleninu a soľ.
6
Syr nastrúhame na jemnom strúhadle.
7
Zapekaciu misu vymastíme a vysypeme strúhankou.
8
Vychladnutú špargľu vložíme do vajíčka a potom obalíme v nastrúhanom syre.
9
Takto obalenú ju ukladáme do vymastenej zapekacej misy.
10
Zapekáme cca 20 minút dozlatista.
11
Kyslú smotanu dáme do misky, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, nastrúhanú kyslú uhorku a dochutíme soľou a čiernym korením.
12
Špargľu podávame s dresingom z kyslej smotany.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
372 kcal
1562 kJ
T:
24 g
B:
29 g
S:
9 g
V:
3 g
Nech vám chutí 🙂!
Var zdravo aj podľa receptov z našich kuchárskych kníh:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.