Krémová lahodnosť – perfektné spojenie vystihujúce túto polievku, ktorá je zamatovo hladká a extra krémová. Predstavuje jeden z tých receptov, ktorý musíš vyskúšať, ak si fanúšikom špargle. Mala som v pláne pridať aj kokosové mlieko, no po prvom ochutnaní som zistila, že jediné, čo potrebuje, je soľ. Moja rodinka už jedla rôzne polievky, ale špargľovú nie. Bola som milo prekvapená – chutila malým aj veľkým. Preto ti ju vrelo odporúčam. Ak uvidíš bielu špargľu, kúp ju a vyskúšaj tento chutný a jednoduchý recept!
Ja som polievku pripravila v Luli chef , ale pripájam aj verziu, ako si ju pripraviť klasicky v hrnci.
Ako na to v Luli chef?
1
Nakrájanú špargľu vložíme do Luli chef spolu s fazuľou, zalejeme potrebným množstvom vody, zapneme program soup.
2
Na konci ochutíme soľou a môžeme sa pustiť do tejto jednoduchej a lahodnej polievky.
Ako na to v hrnci?
1
Množstvo si môžeme upraviť podľa počtu porcií. Ingrediencie sú na 1 porciu.
2
Do hrnca dáme nakrájanú špargľu a fazuľu. Zalejeme vodou tak, aby presahovala 2 cm nad zeleninu.
3
Varíme, kým špargľa nie je uvarená.
4
Rozmixujeme ponorným mixérom, ochutíme soľou. Podávame s čerstvými bylinkami alebo opečeným chlebom, semiačkami.
TIP: Polievku si môžeme na konci ochutiť aj kyslou smotanou, gréckym jogurtom alebo kokosovým mliekom.
Nech ti chutí 😊!
Množstvo chutných zdravých receptov, vzdelávanie o tom, ako sa zdravo stravovať, aj 8 týždňov plných cvičenia získaš vďaka Výzve do plaviek 2022. Poď začať meniť svoje JA:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz