Chrumkavé bagetky a prosciutto s krémovým tvarohovým syrom a so sladkým hurmikaki sú perfektnou kombináciou predjedla alebo pohostenia!
Hurmikaki patrí medzi menej známe ovocie. Skúšala si ho už? Vyzerá podobne ako paradajka, ale je ÚPLNE iné. Kombinujú sa v ňom chute manga, jablka, melóna a marhule a obsahuje: vodu, bielkoviny, sacharidy, vlákninu, vápnik, sodík, železo, horčík, draslík, fosfor, zinok, meď, betakarotén, vitamíny A, B a C.
Hurmikaki má celkový pozitívny vplyv na organizmus, a preto je vhodné pri chudnutí. Urýchľuje a podporuje spaľovanie tukov. Vďaka udržiavaniu hladiny cukru v krvi je menšia pravdepodobnosť vzniku chuti na sladké. Okrem toho, že čerstvé hurmikaki je príjemne sladké, dá sa pridávať aj do jedál. Mám pre teba tip na recept, v ktorom hurmikaki vyniká v celej svojej kráse.
Ako na to?
1
Rúru si predhrejeme na 200 ˚C. Nakrájané bagetky si natrieme olivovým olejom a jemne osolíme.
2
Na druhý plech si dáme zapiecť prosciutto. Môžeme piecť 2 naraz 7 – 10 minút alebo osobitne.
3
Pripravíme si tvaroh. Do tvarohového syra pridáme 1 lyžicu olivového oleja, štipku papriky, med, citrónovú šťavu a premiešame.
4
Tvaroh natrieme na zapečené bagetky, na to poukladáme nakrájané hurmikaki. Upečené prosciutto si nakrájame na pásiky a posypeme bagetky.
5
Podávame s čerstvo nasekanými bylinkami.
Dobrú chuť :-)!
Fit inšpirácie na zdravé recepty nájdeš aj v našich knihách:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz