Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Zapečené bagetky s hurmikaki: tip na jednohubky na Silvestra

20 min
20 porcií
hurmikaki recept

Potrebujeme: 

  • 1 väčšiu celozrnnú bagetu nakrájanú na kolieska
  • 2 lyžice olivového oleja + na pokvapkanie bagiet
  • morskú/himalájsku soľ
  • 5-6 kúskov prosciutta
  • 250 g tvarohového syra Lučiny (príp. skyru, žervé, ricottu)
  • štipku sladkej mletej červenej papriky
  • 1 lyžicu domáceho medu
  • 1 lyžičku čerstvej citrónovej šťavy
  • 1-2 hurmikaki nakrájané na mesiačiky
  • na posypanie čerstvú petržlenovú vňať alebo mätu
hurmikaki recept

Chrumkavé bagetky a prosciutto s krémovým tvarohovým syrom a so sladkým hurmikaki sú perfektnou kombináciou predjedla alebo pohostenia!

Hurmikaki patrí medzi menej známe ovocie. Skúšala si ho už? Vyzerá podobne ako paradajka, ale je ÚPLNE iné. Kombinujú sa v ňom chute manga, jablka, melóna a marhule a obsahuje: vodu, bielkoviny, sacharidy, vlákninu, vápnik, sodík, železo, horčík, draslík, fosfor, zinok, meď, betakarotén, vitamíny A, B a C.

Hurmikaki má celkový pozitívny vplyv na organizmus, a preto je vhodné pri chudnutí. Urýchľuje a podporuje spaľovanie tukov. Vďaka udržiavaniu hladiny cukru v krvi je menšia pravdepodobnosť vzniku chuti na sladké. Okrem toho, že čerstvé hurmikaki je príjemne sladké, dá sa pridávať aj do jedál. Mám pre teba tip na recept, v ktorom hurmikaki vyniká v celej svojej kráse.

Ako na to?

1

Rúru si predhrejeme na 200 ˚C. Nakrájané bagetky si natrieme olivovým olejom a jemne osolíme.

2

Na druhý plech si dáme zapiecť prosciutto. Môžeme piecť 2 naraz 7 – 10 minút alebo osobitne.

3

Pripravíme si tvaroh. Do tvarohového syra pridáme 1 lyžicu olivového oleja, štipku papriky, med, citrónovú šťavu a premiešame.

4

Tvaroh natrieme na zapečené bagetky, na to poukladáme nakrájané hurmikaki. Upečené prosciutto si nakrájame na pásiky a posypeme bagetky.

5

Podávame s čerstvo nasekanými bylinkami.

zapecene bagetky
zapekane bagety so syrom a sunkou
hurmi kaki recepty

Dobrú chuť :-)!

Fit inšpirácie na zdravé recepty nájdeš aj v našich knihách:

fitness recepty
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.