Stopkový zeler má svoju špecifickú chuť, ktorú nemá každý rád. Tiež som nepatrila k jeho milovníkom. Po ochutnaní tohto šalátu som však zmenila názor. Ak máte radi kombináciu slanej a sladkej chuti, určite ho vyskúšajte.
Pre zaujímavosť – stopkový zeler má nízky obsah kalórií, zlepšuje metabolizmus tukov a je zdrojom mnohých dôležitých živín.
Ako na to?
1
Zeler umyjeme a nakrájame na menšie kúsky.
2
Jablko nakrájame na kocky a hrozno na polovicu. Pridáme do misy k zeleru.
3
Posypeme slnečnicovými semienkami.
4
Nakoniec pridáme majonézu so smotanou, dochutíme soľou a dobre premiešame.
5
Vložíme do chladničky a necháme odstáť 30 minút.
Tip: Môžeme podávať samostatne s opečeným chlebom alebo ako prílohu.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
160 kcal
669 kJ
T:
9 g
B:
2.5 g
S:
13.8 g
V:
6.2 g
Nech ti chutí 😊.
Objav ďalšie inšpirácie na chutné recepty. Motivuj sa do varenia a pečenia s našimi kuchárskymi knihami. Stačí sa prekliknúť na náš e-shop a vybrať si.
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.