Tento lahodný šalát s pečenou zeleninou je ľahký, zdravý a chutný.
Všetko, čo potrebuješ na prípravu tohto receptu, je 10 jednoduchých ingrediencií.
V prípade, že ti niečo chýba, vieš to ľahko nahradiť, inšpiruj sa tipmi v tomto recepte. 😊
Ako na to:
1
Predhrejeme si rúru na 180 ˚C.
2
Na pekáč dáme nakrájanú cviklu a zemiaky, polejeme olivovým olejom, osolíme, okoreníme.
3
Pečieme, kým zelenina nie je mäkká.
4
Medzitým si uvaríme quinou podľa návodu.
5
Vo veľkej miske si zmiešame uvarenú quinou, upečenú zeleninu, špenát, hrozienka, orechy a syr. Všetko spolu dobre premiešame.
6
Šalát sa dá ochutiť olivovým olejom alebo balzamikom.
7
Vrch si možno ešte posypať extra syrom a orechmi.
8
Tento šalát môžeme vychutnať samostatne alebo ako prílohu.
Výmeny prísad:
- Namiesto quinoy môžeš použiť ryžu, kuskus alebo bulgur.
- Špenát sa dá nahradiť rukolou alebo listami kelu.
- Do vegánskej verzie tohto receptu vymeň syr feta za nemliečnu alternatívu.
- Namiesto vlašských orechov môžeš použiť pekanové orechy, mandle alebo pražené semiačka.
Tipy, čo podávať k šalátu:
- Môžeš ho obohatiť o morské plody, pečeného lososa alebo krevety.
- Navrch možno pridať uvarené vajíčka.
- Hodí sa s duseným alebo grilovaným mäsom.
- Vyskúšaj spojiť šalát s rastlinnými zdrojmi bielkovín, ako sú pečené tofu alebo tempeh.
- Pridať môžeš aj pečenú zeleninu, napr. brokolicu alebo karfiol.
Výživové hodnoty na 1 porciu (bez príloh):
337 kcal
1418 kJ
T:
14 g
B:
12 g
S:
37 g
V:
6 g
Dobrú chuť 😊!
Vieš o tom, že aj kúpou premium členstva u nás získavaš knihu s ďalšími zdravými receptami? Pre našich členov sme pripravili hneď niekoľko benefitov, pridaj sa k nám a naskoč na cestu za svojím cieľom s nami 😊:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz