Tekvicová sezóna sa blíži a je jasné, že túto zeleninu budeme pripravovať na sto spôsobov. V dnešnom recepte využijeme pečenú tekvicu do šalátu. Spolu s figami a jemne slaným syrom vytvoria super kombináciu.
Ako na to?
1
Tekvicu si ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. Uložíme na plech a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme ju 20 minút na 200 ˚C.
2
Na taniere si pripravíme šalát, nakrájané figy, syr, orestované tekvicové semiačka a upečenú tekvicu.
3
Zmiešame všetky suroviny na dresing a šalát polejeme.
Tip: Do šalátu môžeme pridať napríklad aj prosciutto či grilované kuracie prsia.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
281 kcal
1185 kJ
T:
16 g
B:
6 g
S:
27 g
V:
3 g
Prajem vám dobrú chuť 😊.
Ďalšie skvelé inšpirácie nájdeš aj v našom Fitness diári 2024. Taktiež je v ňom množstvo motivácie, výzvy na každý mesiac, zápisník jedál a mnoho ďalšieho.
Tak zbehni do nášho e-shopu a rýchlo si jeden uchmatni pre seba.
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov