Aby toho nebolo málo, taktiež posilňuje náš imunitný systém, spevňuje tkanivá a podporuje krvotvorbu a rast buniek. Tvoje telo ti za poriadnu dávku ružičkového kelu poďakuje. Vyskúšaj náš recept ;-).
Čas prípravy: 70 minút
Čo budeme potrebovať na 3-4 porcie?
- 300 g ružičkového kelu
- 1/3 brokolice
- hrsť zelených fazuliek
- 1 mrkvu
- 1/2 kalerábu
- 1/2 cibule
- 2 vajíčka
- 1/4 hrnčeka mlieka (kvalitného kravského, alebo rastlinného)
- kokosový olej
Ako budeme postupovať?
2. Nasekanú cibuľku opražíme na kokosovom oleji a nastrúhame mrkvu s kalerábom.
3. Uvarenú zeleninu zmiešame s nastrúhanou mrkvou a kalerábom, pridáme opraženú cibuľku, soľ a korenie.
4. Všetko vložíme do zapekacej misy, zarovnáme a v hrnčeku rozmiešame 2 vajíčka s mliekom.
5. Zmes polejeme rovnomerne na celú zeleninku, tak aby vsiakla a dáme piecť do rúry na polhodinu.
V našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III nájdeš recepty usporiadané do jednotlivých kategórií, od raňajok, cez polievky, hlavné jedlá až po dezerty a ku každému jedlu máš aj vypočítané nutričné hodnoty. Tebe stačí povyberať si tie fit jedlá, ktoré ti budú chutiť a vytvoriť si svoj vlastný fitness jedálniček pre ženy:
Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.