Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Grilovaný losos so zelenou fazuľkou a mrkvou

NaN
losos

Potrebujeme: 

  • filety z lososa,
  • zelené fazuľky,
  • 1/2 mrkvy,
  • štipku soli,
  • štipku oregana a červenej papriky,
  • horčicovo - kôprovú omáčku (príp. inú podľa chuti).
losos

Skvelo zasýti, je ľahký a obsahuje mimoriadne množstvo bielkovín. Losos je jedna z veľmi mála rýb, ktoré mám rada. Zo všetkých spôsobov, ako sa dá pripraviť, ho mám najradšej ľahko ogrilovaného a s grilovanou zeleninou. Uprednostňovala som si ho dávať v reštauráciách, ale teraz som skúsila spraviť si ho doma sama. A vznikol skvelý tip na obed :).Použila som úplne minimum surovín, aby to bolo čo najjednoduchšie a príprava netrvala dlho. Bolo to po prvý krát, čo som sa pustila do úplne nespracovanej ryby - a preto sa nečudujte, že ostala nevykostená. To ale nevadí, pretože vy si kľudne môžete kúpiť už vykostené, nakrájané filety.

K lososovi sa skvelo hodia aj rôzne druhy omáčok. Ja som si vybrala horčicovo - kôprovú (ktorá sa k lososovi hodí podľa mňa najlepšie), ale výborná je aj bylinková alebo citrónová.

Ako na to?

1

Spracované filety trošku posolíme, posypeme minimom oregana a červenej papriky a poukladáme ich na už rozohriatu panvicu na grilovanie tou stranou, na ktorej sa nachádza koža, necháme ich na miernom ohni.

2

Po čase pridáme na panvicu zelené fazuľky a neskôr aj na tenučko nakrájanú mrkvu a občas poprehadzujeme.

3

Lososa prevrátime na druhú stranu, na ktorej ho necháme kratšie a chvíľku ešte grilujeme. Nakoniec oheň vypneme, necháme lososa ešte chvíľu s fazuľkami a mrkvou na panvici a podávame spolu s omáčkou.

fitshaker_blog_grilovany_losos
fitshaker_blog_grilovany_losos2
fitshaker_blog_grilovany_losos3

Dobrú chuť! :-)

Nela Juričová
Redaktor vo Fitshaker

Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.